Distansjärnet i530 och hyperförlåtande G730 är vårens två heta järnnyheter från PING.

Utrustning

Förlåtande järnnyheter från PING

Hjälpande egenskaper och längd i fokus hos nya i530 och G730

Text: Eric Franzén • 2024-03-07 Uppdaterad 2024-03-07

Under januari lanserades slutligen PING:s nya smidda tourjärn Blueprint S och T officiellt, efter höstens utdragna smygpremiär i en mängd namnkunniga spelares bagar. Dessa följs nu upp av två uppdaterade järnmodeller med avsevärt högre tonvikt på förlåtande och hjälpande egenskaper.

I530 är den tredje generationen av PING:s distansjärn och baseras, likt föregående versioner, på en modernt präglad, bladliknande design. Den ihåliga konstruktionen pryds av en tunn träffyta i marådrat stål, utformad med en tydligt flexande profil för att kunna addera extra fart i bollen. Genom ny tillverkningsteknik har huvudets baksida fått minskad tjocklek, vilket medfört att en intern vikt kunnat omfördelas till huvudets nedre del för en lägre tyngdpunkt – och även möjliggjort att träffytans övergång mot sulpartiet kunnat göras tunnare. Levereras med Dynamic Gold Mid 100/Mid 115 som standardskaft, till en prislapp på 2 495 kr per klubba. För grafitskaft gäller PING Alta CB Black som standardval, men ett pris på 2 595 kr per klubba.

G730 tar plats som den spelförbättrande G-seriens mest förlåtande modell, där huvudet är något större än på syskonmodellen G430 och det gjutna klubbhuvudets utdragna profil kompletteras av en bred sula av generös och hjälpande karaktär. Den lågt placerade tyngdpunkten adderar höjd och stabilitet medan bollhastigheten pressas upp av starka loft samt en värmebehandlad träffyta som tunnats ut markant. I likhet med G430 har baksidan utrustats med PurFlex cavity Badge-lösningen, som införlivar sju flexande zoner i huvudet för ökad bollhastighet samt bättre ljud och känsla. Kostar 2 395 kr per klubba med stålskaft (standardval: Dynamic Gold Mid 100 och Mid 115) samt 2 495 kr per klubba med grafitskaft (standardval: Ping Alta CB Black).

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-03-07
UtrustningJärnklubborPingUtrustning
Scroll to Top