Cobra f-max ASO

Drivertest 2020

Cobra F-Max Airspeed

Betyg och omdömen om Cobra F-Max Airspeed i Svensk Golfs drivertest 2020.

Text: Svensk Golf • 2020-03-10 Uppdaterad 2020-03-11

FAKTA

Pris: 3 500 kr
Loft: 10,5 / 11,5 grader
Justerbar: Nej.
Finns den i vänster? Ja, 10,5 grader.

Precis som i fjolårsmodellen F-Max Superlite är lättare vikt den främsta egenskapen i nya F-Max Airspeed. Den här drivern väger endast 270 gram och huvudet är två gram lättare än föregångaren. Det låter lite, men blir mycket när det läggs ihop med det sex gram lättare greppet och fem gram lättare skaftet. Allt för att erbjuda maximal hastighet för de med långsammare svingar. Huvudet är hälviktat och har offset för att främja drawskruv.

SVENSK GOLF SÄGER

Cobra övertygar som vanligt i antislicekategorin. Någon större skillnad mot fjolårets modell märks inte i resultaten, däremot i händerna då flera i panelen upplever att kontakten med bollen är mjukare och mer behaglig än tidigare. Att kapa två gram från en redan lätt driver är också skickligt!

FÖR VEM?

En kompetent och prisvärd driver för spelare med svinghastigheter upp till runt 85 mph som kämpar med slice. Kommer den bota din slice för gott? Nej, men definitivt minimera skadan. Om offset inte är din grej kan du snarare snegla mot Ping G410 SFT eller TaylorMade SIM Max D.

LÄS MER FRÅN DRIVERTESTET


Text: Svensk Golf • 2020-03-10
UtrustningCobra/PumaDriversDrivertest 2020TestUtrustning
Rulla till toppen