Tiger Woods hittade ljuspunkter efter sin 70-rond andra dagen i Hero World Challenge Foto: Getty Images

Uppåt för Woods: ”Ser den här veckan som ett test”

Följ spelet på världens golftourer i Toursvepet.

Text: Svensk Golf • 2023-12-02 Uppdaterad 2023-12-03

PGA TOUR

Hero World Challenge 2/4.

Under nio hål av andra ronden på Bahamas såg Tiger Woods ut som förr i tiden. Han vände fyra under par och klättrade i fältet, men sedan kom sex månaders frånvaro från tävlingsgolfen ikapp Woods. Det blev tre bogeys på vägen in, men en sen birdie gav ändå en klart godkänd 70-rond och tre platsers avancemang till en 15:e plats. Och det var en delvis nöjd Tiger Woods som mötte media efter ronden.

– Jag ser den här veckan som ett test över vad jag klarar av och en möjlighet att se hur mitt golfliv kan se ut framöver. Det är alltid stor skillnad på att spela hemma och komma ut och tävla, allt går lite snabbare och är lite mer ansträngande i skarpt läge och jag är både rostig och lite otränad. Men det finns en del bra saker att ta med sig från de två första dagarna. Andra ronden var ett klart steg i rätt riktning, jag gjorde färre misstag och orkade ganska länge. Tyvärr missade jag några puttar på slutet för att hålla igång ronden och det blev lite avslaget på slutet, sa Woods efteråt.

Kikar man på statistiken så är Woods femma av 20 spelare när det gäller greenträffar med knappt 64 procent och hans svagaste del av spelet den här veckan är puttningen där han tappat drygt 1,9 slag mot övriga spelare.

Hero World Challenge leds av Scottie Scheffler och Jordan Spieth på nio under par, ett slag före The Open-segraren Brian Harman. Ingen svensk finns med i startfältet.

DP WORLD TOUR

South African Open 2/4.

Jesper Svensson tog sig upp til DP World Tour från Challenge Tour genom att sluta femma på Order of Merit förra säsongen. Nu har han satt sig själv i en fin position redan i andra tävlingen för året då han leder South African Open efter 36 spelade hål. Svensson har haft ronder på 68-67 och med nio under par är han ett slag före Joakim Lagergren, Casey Jarvis och Matteo Manassero inför helgens avslutande 36 hål.

Här kan ni läsa mer om Jesper Svensson och South African Open.

Australian Open 3/4.

Rikuya Hoshino från Japan och förra veckans segrare Min Woo Lee från Australien leder efter tre ronder av årets andra raka DPWT-tävling i Australien. Hoshino gick runt bogeyfritt på 65 slag tredje ronden medan Lee hade 71 slag och med 13 under par är duon ett slag före amerikanen Patrick Rodgers och engelsmannen Alex Fitzpatrick. Inga svenska spelare finns med i Australian Open.

TOURKVAL

PGA Tour/Korn Ferry Tour, Second stage 4/4.

Ingen av de tre svenska spelarna lyckades ta sig vidare från det andra steget av Q-school som avslutades under fredagen. Hugo Townsend var närmast och slutade på delad 16:e plats på Kinderlou Forest GC i Valdosta, Georgia. Townsend var tre under par och hade behövt vara två slag bättre för att ta sig in bland de 13 spelare som tog sig vidare. Linus Lilliedahl slutade delad 24:a på samma bana, två slag bakom Townsend. Oliver Jacobsson spelade på Valencia CC i Kalifornien och slutade på 60:e plats.

LPGA Tour Q-series 2/6

Enda svenskan Ellinor Südow hade en tyngre andrarond i kvalskolan till LPGA och efter 77 slag andra dagen och sex över par totalt är det en rejäl uppförsbacke för svenskan. I ledningen i det sex ronder långa kvalet finns sydkoreanskan So Mi Lee på tio under par. Noterbart är att segraren i Race to Costa del Sol, LET:s Order of Merit, thailändskan Trichat Cheenglab är delad nia efter två ronder, tre slag bakom ledaren.

PGA Tour Champions 4/4.

Christopher Hanell tog sig vidare till finalkvalet till nästa års PGA Tour Champions efter att ha slutat på delad 16:e plats i första steget på Soboba Springs i Kalifornien. Hanell var totalt två över par och hade ett slags marginal ner till ett särspel om sista platsen. Finalkvalet spelas den 5-8 december på TPC Scottsdale i Arizona.

EUROPEAN LEGENDS TOUR

Vinpearl DIC Legends 3/3.

Joakim Haeggman slutade på en sjätteplats i årets näst sista tävling på Legends Tour i Vietnam. Haeggman avslutade med 72 slag (+1) och med tre under par totalt var han sju slag bakom segraren Adilson da Silva från Brasilien. Michael Jonzon avslutade med 71 slag för en delad slutlig niondeplats. Nästa vecka spelas Tourfinalen MCB Tour Championship på Mauritius.


Text: Svensk Golf • 2023-12-02
ToursvepetChristopher HanellDP World TourEllinor SüdowHero World ChallengeJesper SvenssonJoakim HaeggmanJoakim LagergrenJordan SpiethMichael JonzonMin Woo LeePGA TourRikuya HoshinoScottie SchefflerTiger WoodsToursvepet
Rulla till toppen