Tim Widing - årets dominant på den amerikanska undertouren gör också avtryck i U.S: Open på Pinehurst. Foto: Getty Images.

U.S. Open

Widing topp10 i U.S. Open-debuten

Ser fram mot fortsatt starkt spel från tee under helgens 36 hål.

Text: Eric Franzén • 2024-06-15 Uppdaterad 2024-06-15

PINEHURST, NORTH CAROLINA Han åkte till U.S. Open med målsättningen att klara sin första kvalgräns i en major. När Tim Widing avrundar lördagens 68-rond med ett rätt odramatiskt par på 18:e står det klart att han har överlevererat ganska rejält på den punkten.

På ett under par är 26-åringen från Jönköping  delad nia efter 36 hål i karriärens andra majorstart, och bara fyra slag efter ledande Ludvig Åberg – som Widing avverkade ett inspelsvarv ihop med under starten av veckan. Och har en teoretisk chans att…
Fast här går vi händelserna i förväg. Något som Tim Widing för egen del helst vill undvika att göra när det nu är dags att utarbeta ett nytt mål för resterande 36 hål på Pinehurst No 2.

– Nej, för mig handlar det väldigt mycket om processer. Jag försöker att inte sätta så många resultatmål. Missar man lite i början blir det lätt att man stressar och försöker komma tillbaka så jag tror att det blir viktigt att försöka göra mina grejer och fokusera, så får vi se vad scoren blir, säger Tim Widing till Svensk Golf.

Delar av processmålen, som att vara i nuet, understöds av olika ledord som finns nedskrivna i banguiden. Men det finns givetvis också en ren tävlingsmänniska inne i Widings huvud som inte kan låta bli att understryka: 

– Jag vet att om jag fortsätter att slå bollen som jag gör från tee så kan jag nog prestera här ute, tillägger han.

Exakt hur bra slår då Widing bollen från tee? Ja, hans +1,3 intjänade slag från tee placerar honom som kategorins tolfte bästa spelare i fältet. Men framförallt lägger också detta grunden för att han ska kunna fortsätta att behålla det tålamod som präglat järnspelet och medfört att han kunnat hitta fram till många av greenernas mer säkra ytor.

– Det är inte många pinnar jag siktar på där ute. Några mot slutet av rundan när jag står med en wedge i handen. Man måste verkligen vara tydlig med var du ska slå bollen på green.Jag har inte slagit järnen så bra in mot greenerna varken igår eller idag. Jag träffar inte riktigt bollen. Det börjar bli lite hårt i marken så bra kontakt med bollen är väldigt viktigt att ha. Men jag puttar och chippar väldigt bra, och har ändå scorat rätt så bra.

Nästa vecka är det Oklahoma och Compliance Solutions Championship som processmålen ska fortsättas tillämpas på, ihop med den resultatdrivna målsättningen om att vinna rankingen på Korn Ferry Tour. Men innan dess ska en oförglömlig lördag på Pinehurst No 2 bockas av – i den sjunde bollen från slutet, där Widing kommer att gå ut med Corey Conners. 

Fältets tredje svensk, Alex Norén, upplevde en något tyngre fredag och missade kvalgränsen med tre slag efter andra speldagens 75-rond. 

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-06-15
TournyttTim WidingUS Open
Rulla till toppen