Maja Stark är delad fyra inför sista ronden av Chevron Championship efter en stark avslutning av tredje ronden under söndagsmorgonen Foto: Getty Images

Sylvass avslutning av Stark

Tre slag bakom ledande sydkoreanska inför avslutningen.

Text: Roger Andersson • 2024-04-21 Uppdaterad 2024-04-21

THE WOODLANDS TEXAS. Maja Stark gjorde en vass insats tidigt på söndagsmorgonen när den tredje rundan av Chevron Championship spelades klart då lördagens åska och häftiga regn tvingade arrangörerna till avbrott i spelet.

Med fyra hål kvar att gå var Maja Stark sex slag under par, efter morgonens spel hade hon tagit ytterligare två, och är inför avgörandet åtta under par, och bara tre bakom ledande koreanskan Hae Ran Ryu som i sin tur har ett slag till godo på världsettan Nelly Korda och Brooke Henderson.

Brooke Henderson som svarade för en fantastisk tredje runda med en eagle, sju birdies och en bogey för 64 slag.

Det är fortsatt stabilt spel med stort tålamod från Majas sida. Tyvärr tappade Anna Nordqvist med två riktigt sura bogeys på avslutningshålen och delar nu 25:e platsen med bland annat Madelene Sagström på tre under par och kompisarna får nu spela avslutningen i samma boll.

Både Madelene och Linn Grant var säkert glada över att hinna runt innan åskan tvingade arrangörerna att avbryta spelet. Linn som precis klarade kvalgränsen, är delad 29:a med fina 68 slag denna dag, bland annat tre under par på sista nio.

Linnea Ström och Pernilla Lindberg missade kvalgränsen i fredags och spelar inte i helgen.

– Jag tycker nog att spelarna fortsätter enligt uppgjord plan, bra tålamod och spel. Med tanke på att vädret är nyckfullt så kan söndagen bjuda på överraskningar så känns som att det där med tålamod och hålla sig till en plan är rätt. När det gäller Linnea så tränade vi en hel del på rangen och hon hittade saker i tekniken som känns mycket bättre nu så hon kommer nog laddad till nästa spelvecka, sade damlandslagets coach Patrik Jonsson.

Starttider dag 4 svenskorna:

D29 Linn Grant -2 kl 16.57

D25 Madelene Sagström -3 kl 17.08

D25 Anna Nordqvist – 3 kl 17.08

D4 Maja Stark -8 kl 18.25

Läs också:


Text: Roger Andersson • 2024-04-21
TournyttAnna NordqvistBrooke HendersonChevron ChampionshipHae Ran RyuLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkNelly KordaTournytt
Rulla till toppen