Alexander Norén stod för säsongsbästa med niondeplatsen i Cognizant Classic. Foto: Getty Images

Tournytt

TourTempen: Kommer den efterlängtade segern i år?

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg, Olof Åsgård, Eric Franzén • 2024-03-05 Uppdaterad 2024-03-05

Glödhet

Joaquin Niemann. Under söndagen tog 25-åringen från Santiago sin andra årsseger på LIV Golf och fick för ett par veckor sedan en inbjudan till The Masters på Augusta National i början av april. Oavsett hur man ser på LIV Golf så är Niemann en av golfvärldens absolut starkaste unga spelare just nu, och någon som det finns all anledning att hålla ett extra öga på under upptakten mot årets första herrmajor.

Jake Knapp. Den före detta dörrvakten tog sin första seger på PGA Tour förra veckan i Mexiko. Något som normalt sett kan innebära att man tar ut sig mentalt och dränerar sig på energi. Många tar därför ofta tourledigt veckan efter en seger. Men nej, inte Jake Knapp. Han traskade istället ut i fältet på Cognizant Classic för att kämpa i tätstriden med oförminskad kraft, där han slutligen lämnade tävlingen med en delad fjärdeplats.

Het:

Alexander Norén. I Cognizant Classic som avgjordes under måndagen slutade Norén delad nia. Många års troget slit på PGA Tour har hittills genererat tre andraplatser och fyra tredjeplatser för Alex Norén, men ännu ingen seger. Norén har ju annars tio segrar på DP World Tour och har visat tidigare att han kan vinna tävlingar. Han har hittills inte missat någon kvalgräns i år och byggt upp något, där niondeplatsen var säsongsbästa för 41-åringen. Kommer den efterlängtade segern på världens främsta herrtour under 2024?

The Masters. Nu är det bara en månad kvar till årets första herrmajor och The Masters känns hetare än någonsin detta året. Många anser att vissa av tävlingarna på PGA Tour blivit något urvattnade och det finns säkert fog för det. Men det innebär samtidigt att ännu mer fokus och intresse riktas mot majors och de riktigt stora tävlingarna. Årets The Masters omges av många positiva och negativa frågetecken kring olika spelare, och inte minst en stor nyfikenhet på vad den gröna storkavajen Fred Ridley ska säga vid sin traditionella presskonferens.

Hannah Green. Den 27-åriga australiskan avslutade med birdie-birdie-birdie för att vinna Women’s World Championship, då är man inte rädd för att vinna en golftävling. Segern var Greens fjärde totalt på LPGA Tour och den första kom som bekant när hon spelade hem sin hittills enda major, Women’s PGA Championship 2019.

Varm: 

Linn Grant. Har haft svårt under delar av fjolåret och inledningen av detta, att få spelet att stämma fullt ut. Men veckan som gick var ett klart steg i rätt riktning då Grant slutade delad 13:e i Singapore. Kanske släpper det nu, potentialen är ju som bekant skyhög.

Madelene Sagström. Följde upp den fina veckan från Thailand med ännu en klart godkänd tävling i Singapore. Många tycker att Sagström är en spelare som borde hänga i täten betydligt oftare än hon gör. Nu börjar hon visa varför.

Sval:

Adrian Meronk. Den polske kometen tog en fin delad sjätteplats i LIV Golf Jeddah men det hade kunnat vara ännu bättre. Meronk tog över två minuter på sig när han skulle spela in mot sista hålet och istället för en möjlig birdie utmynnade avslutningshålet i snöpligt par efter utdelat pliktslag. Gruppen med Meronk, Jon Rahm och Kevin Na hade då redan fått varning för långsamt spel då de tappat sin position på banan. Pliktslaget kostade Meronk drygt två miljoner kronor.

Iskall:

LIV Golf. Man kan egentligen inte förvänta mycket mer av en kille som inte spelat tävlingsgolf på tolv år. Så vi lämnar de möjliga sågningarna av Anthony Kim därhän, som slutade tok-sist i fältet med elva slags marginal. Men återkomsten mynnade mest ut i ett luddigt ingenting där LIV Golf varken lät Kim ge sin berättelse om hur han tillbringat tiden utanför rampljuset eller skildra mer i detalj hur han själv ser på sitt spel idag. Det spekuleras i att LIV vill hålla på detta till tävlingen i Miami under början av april, för att generera mer genomslag i amerikanska medier, men frågan är hur mycket fart och lyskraft som Kims comeback riskerar att ha tappat vid denna tidpunkt?

Läs också:


Text: Martin Strömberg, Olof Åsgård, Eric Franzén • 2024-03-05
TournyttAlex NorénJoaquin NiemannTournyttTourTempen
Scroll to Top