Ska vara klar för LIV Golf, enligt obekräftade uppgifter i The Telegraph. Foto: Getty Images

Uppgifter: Får över en halv miljard för att gå till LIV

Obekräftade uppgifter säger att engelsmannen Tyrrell Hatton kommer ingå i Jon Rahms nya lag.

Text: Olof Åsgård • 2024-01-30 Uppdaterad 2024-01-30

Uppdatering tisdag, klockan 18.08: På tisdagskvällen blev det klart att Tyrrell Hatton går till LIV Golf och kommer bli lagkamrat med Jon Rahm i det nya laget Legion XIII. Även amerikanske amatören Caleb Surratt (som nu blir proffs) och Kieran Vincent från Zimbabwe tar plats i Rahms lag.

Tyrrell Hatton, 32, är än så länge listad som deltagare i veckans PGA Tour-tävling AT&T Pebble Beach Pro-Am. Men flera medier rapporterar om att han är klar för LIV Golf och kommer spela säsongspremiären i Mexiko som drar igång på fredag.
The Telegraph uppger att engelsmannen ska få drygt 650 miljoner kronor för att gå till LIV och att han kommer bli lagkamrat med Ryder Cup-kompisen Jon Rahm. 

Tyrrell Hatton är rankad 16:e i världen och har vunnit en titel på PGA Tour (Arnold Palmer Invitational) och sex DP World Tour-titlar. 

Varken LIV Golf eller Tyrrell Hatton har ännu bekräftat eller dementerat uppgifterna. Säsongspremiären är bara några dagar bort men i nuläget har Jon Rahm inga bekräftade lagkamrater i sitt nya lag (som utökar ligan till 13 lag).  

LIV Golf väntar in i det sista men lade på måndagskvällen ut ett inlägg på sociala medier med Jon Rahm där informationen kan tolkas som att det kommer vara 13 lag som spelar i årets första LIV-tävling.  

I förra veckan kom uppgifter (även de obekräftade) om att polske stjärnan Adrian Meronk redan skrivit på för LIV Golf och kommer ta plats i Martin Kaymers lag Cleeks GC. 

Viktor Hovland har också omgärdats av LIV-rykten men har meddelat Norges Golfförbunds kommunikationschef, Tom Rosenvinge, att uppgifterna ”Stemmer ikke”. 

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-01-30
TournyttLIV GOlfPGA TourTournyttTyrrell Hatton
Rulla till toppen