Viktor Hovland bemöter LIV-ryktena. Foto: Getty Images

Hovland om LIV-ryktena: ”Stemmer ikke”

Norska Golfförbundet fick svar från norrmanen.

Text: Olof Åsgård • 2024-01-29 Uppdaterad 2024-01-29

I slutet av förra veckan drog en ryktesvåg över X, tidigare Twitter, som kopplade ihop världsfyran Viktor Hovland och LIV Golf. Enligt uppgifterna skulle han vara på väg till den saudifinansierade touren. 

På lördagen tog Norges Golfförbunds kommunikationschef, Tom Rosenvinge, kontakt med Hovland för att höra om det fanns någon substans i påståendena.

”Stemmer ikke”, var det korta och koncisa svaret Rosenvinge fick av Hovland, rapporterar Norskgolf.no. 

Viktor Hovland är anmäld till veckans PGA Tour-tävling AT&T Pebble Beach Pro-Am. Ludvig Åberg och Alex Norén finns också i fältet.

I nuläget har LIV Golf inte tillkännagivit några nya namn. Ligan ska utökas till 13 lag och Jon Rahm ska bli kapten för det nya. Än så länge har spanjoren inga lagkamrater eller något officiellt lagnamn.
Nu på fredag startar LIV-säsongen med årets första tävling som spelas i Mexiko. Det återstår att se om det kommer presenteras nya spelare eller om det blir spel med 12 lag som tidigare och ett antal spelare som enbart tävlar individuellt, däribland Jon Rahm. 

Att Viktor Hovland kopplas ihop med LIV Golf kan handla om att han bytt svingcoach från Joe Mayo till Grant Waite (som även arbetat med LIV-spelaren Charles Howell III). 

Adrian Meronk som enligt obekräftade uppgifter ska ha skrivit på för LIV Golf, har i nuläget varken bekräftat eller dementerat sin eventuella övergång.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-01-29
TournyttLIV GOlfPGA TourTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen