Maja Stark har kopplat greppet om segern i Lalla Meryem Cup, hennes första start på LET den här säsongen // Foto: Tristan Jones/LET

Svenskar överallt i Marocko

Stark leder, Ström trea och Grant fyra.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-10 Uppdaterad 2023-02-10

Det är svenskt på tre av de fyra översta placeringarna på ledartavlan i Lalla Meryem Cup på Ladies European Tour. Maja Stark hade andra dagens bästa rond på 67 slag (-6) och leder på totalt åtta under par efter två dagars spel.

– Det var en lite seg start på ronden och jag kände att jag kunde ha slagit i några fler puttar första nio och mitt järnspel var lite off. Jag hade lite för starkt grepp först och sedan överkompenserade jag och fick lite för svagt grepp. På slutet hittade jag det lite och satte några längre puttar och totalt sett var det en ganska stressfri dag, sa Stark efter sin rond.

På andra plats finns förra veckans segrare i Kenya, indiskan Aditi Ashok, två slag bakom Stark, men på tredjeplats är det svenskt igen i form av Linnea Ström, fyra slag bakom Stark. Och på fjärde plats finns Linn Grant, som var lite mer nöjd med andra ronden på 70 slag jämfört med första dagens 73 slag. Grant är fem slag bakom kompisen Stark inför lördagens avslutande rond.

– Jag spelade mer aggressivt idag och det känns som att jag är inne i spelet bättre nu, sa Grant efter ronden.

Johanna Gustavsson finns också med i jakten på bra placeringar på en delad tolfteplats inför slutronden.

Ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-02-10
TournyttAditi AshokJohanna GustavssonLadies European TourLinn GrantLinnea StrömMaja StarkTournytt
Rulla till toppen