Linnea Ström leder efter första dagens spel av Lalla Meryem Cup i Marocko // Foto: Tristan Jones/LET

Drömstart för Ström i Marocko

Gjorde åtta birdies under inledningsronden.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-10 Uppdaterad 2023-02-10

Det är årspremiär för ettan och tvåan på fjolårets Order of Merit på Ladies European Tour, Linn Grant och Maja Stark. Men det var Linnea Ström som inledde veckan Lalla Meryem Cup bäst. Göteborgskan gick sex under par (67) första ronden och är två slag före danskan Nicole Broch Estrup och indiskan Aditi Ashok efter första dagens spel. Ström gjorde hela åtta birdies första ronden och resten par och två bogeys.

– Jag är jättenöjd för det är verkligen ett test härute. Men jag föredrar tuffa banor och de brukar passa mig bättre, förklarade Ström efter ronden.

Ström har ännu inte lyckats vinna på LET men slutade tvåa förra året i Madrid. Hon blev 33:a förra veckan i Kenya och har verkligen prickat formen tidigt.

– Jag slog min driver och mina wedgar väldigt bra och utnyttjade par-femmorna. Flera av mina birdies var tap-ins vilket är skönt och det tar bort lite press.

Maja Stark delar fjärdeplatsen efter första ronden på 71 slag (-2) medan Johanna Gustavsson och Elin Arvidsson är ett under par på delad åttonde plats. Linn Grant inledde med en rond på par (73) efter att bland annat ha gjort en trippelbogey på sitt sjätte hål (banans 15:e). Grant delar 13:e plats med bland andra Sofie Bringner.

LEDARTAVLAText: Martin Strömberg • 2023-02-10
TournyttAditi AshokElin ArvidssonLinn GrantLinnea StrömMaja StarkNicole Broch EstrupSofie BringnerTournytt
Rulla till toppen