Spanjoren Pablo Larrazabal är en de mer meriterade spelarna som fått lämna LIV Golf Invitational Series // Foto: Getty Images

Tournytt

Lista: 19 spelare som sparkats ut ur LIV Golf

Mr 59 och sjufaldige DP-segraren bland spelarna som åkt ut.

Text: Martin Strömberg • 2022-09-02 Uppdaterad 2022-09-02

Eftersom LIV Golf Invitational har ett begränsat startfält på 48 spelare måste naturligtvis någon annan lämna plats när en ny spelare hoppar på tåget. Hittills har 19 spelare blivit utsparkade sedan starten på Centurion Club utanför London den 9:e juni.

Några är etablerade och har tagit steget tillbaks dit de kom ifrån medan andra är mindre namnkunniga.

Här är listan över spelare som tvingats lämna LIV Golf Invitational Series:

Hennie Du Plessis, Sydafrika

Sydafrikanen har spelat de tre första LIV-tävlingarna och har spelat in motsvarande drygt 37 miljoner kronor på LIV Golf. Fick inte plats i veckans tävling i Boston. Slutade delad 16:e förra veckan i Omega European Masters på DP World Tour men spelar inte denna veckan i Danmark

Justin Harding, Sydafrika

Inte heller Harding fick plats i veckans startfält i Boston efter att ha spelat de inledande tre tävlingarna. Hann spela in motsvarande drygt 14,5 miljoner kronor under sina tre starter. Harding finns med i veckans startfält i Made in Himmerland på DP World Tour.

Jinichiro Kozuma, Japan

Kozuma har två segrar på den japanska touren och har spelat alla tre LIV-tävlingarna hittills och spelat in cirka 12,9 miljoner kronor. Fick inte plats i veckans tävling och hamnar förmodligen på den japanska touren igen.

Travis Smyth, Australien

Kvalade sig in den första LIV-tävlingen i London och har sedan spelat de andra två. Spelade in drygt nio miljoner kronor under utflykten till LIV. Smyth kommer med stor sannolikhet att fortsätta sin karriär via Asian Tour där han har en seger sedan tidigare.

Oliver Bekker, Sydafrika

Slutade delad sexa i första LIV-tävlingen på Centurion Club men sparkades sedan ut inför den andra tävlingen till förmån för spelare som Bryson DeChambeau och Brooks Koepka. Spelade in närmare 8,3 miljoner kronor i och med sjätteplatsen och spelade en rond i Made in Himmerland (76 slag) innan han bröt tävlingen.

Pablo Larrazabal, Spanien

Spanjoren med sju segrar på DP World Tour slutade på en delad 13:e plats på Centurion Club och tjänade drygt 3,7 miljoner kronor där. Spelar på DP World Tour i Danmark den här veckan.

Oliver Fisher, England

Engelsmannen som var först att skjuta 59 slag på DP World Tour slutade delad 38:a i första LIV-tävlingen i London och fick drygt 1,4 miljoner kronor för besväret. Har sedan den starten återvänt till DP World Tour och spelar den här veckan i Danmark.

Ryosuke Kinoshita, Yuki Inamori, Blake Windred, JC Ritchie, Viraj Madappa, David Puig, Kevin Yuan, Ratchanon Chantananuwat, Andy Ogletree, Hideto Tanihara, Ian Snyman, Itthipat Buranatanyarat är de övriga spelarna som fått lämna LIV Golf efter att ha spelat minst en tävling.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-02
TournyttLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Scroll to Top