Havanna Torstensson imponerade stort i sin första tävling på Ladies European Tour och gick runt på 65 slag i Skaftö Open // Foto: Göran Söderqvist

Havanna, 14 år, imponerar bland proffsen på Skaftö

Gick fyra under par i debuten på Ladies European Tour.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-26 Uppdaterad 2022-08-26

Första ronden av Skaftö Open är färdigspelad och en spelare som är nöjd efter första ronden är 14-åriga amatören Havanna Torstensson från Halmstad Golfklubb. Hon är född i november 2007 men visade att hon redan har låga scorer i kroppen då hon gick runt på 65 slag (-4) efter att bland annat ha rullat i sju birdies runt Skaftös trixiga golfbana. I och med sina 65 slag mot Linn Grants 67 fick hon till och med slå sin idol första ronden.

– Linn är min stora idol och bara att få spela samma tävling som henne känns overkligt, sa Torstensson.

Det var också nära att hon fick spela Scandinavian Mixed på hemmabanan i Tylösand tidigare i år men missade kvalet med två slag och slutade tvåa där.

Efter ronden berättade Havanna för Swedish Golf Team om sin rond.

Efter första ronden ligger Havanna Torstensson på en delad sjätteplats, tillsammans med bland andra Maja Stark, två slag bakom ledande Lisa Pettersson och finländskan Elina Nummenpää, båda på sex under par (63). Pettersson var mycket nöjd efter sin rond.

– Jag är väldigt glad och nöjd. Jag inledd med att slå några nerförsputtar en bra bit förbi men sedan slog jag upp den nära för eagle på hål fem och det var skönt efter en lite ojämn start, sa Pettersson efter ronden.

Linn Grant inledde med en rond på 67 slag, två under par.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-26
TournyttElina NummenpääHavanna TorstenssonLadies European TourLinn GrantLisa PetterssonMaja StarkSkaftö GKSkaftö OpenTournytt
Rulla till toppen