Madelene Sagström delar 13:e plats efter första ronden av AIG Women´s Open // Foto: Getty Images

AIG Women´s Open

Stark och Sagström under par på Muirfield

Stark svensk inledning av årets sista major.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-04 Uppdaterad 2022-08-04

Första ronden av årets sista major är avklarad med sex svenska spelare i mål. Bäst av svenskorna första ronden var Maja Stark som efter 69 slag (-3) delar femteplatsen, tre slag bakom ledande japanskan Hinako Shibuno. Stark matade i fem birdies och en bogey på Muirfield och trots att hon bara träffade sex fairways hade hon 14 greenträffar och klart godkända 29 puttar.

Maja Stark inledde årets AIG Women´s Open med 69 slag på Muirfield // Foto: Getty Images

Två slag längre ner på en delad 13:e plats finns Madelene Sagström som visade fortsatt fin form efter den härliga slutronden med 64 slag senaste veckan i Scottish Open. Sagström hade 71 slag (-1) men egentligen var det bar ett enda hål som ”häxade” lite för svenskan, som i övrigt var mycket nöjd.

– Jag puttade väldigt bra överlag och är ganska nöjd. Vi hade alla typer av väder med regn på morgonen och sedan vind och till slut kom solen fram. Jag gav mig själv en hel del chanser men det spelades ganska lurigt Linksgolen gav mig en smäll på 14:e men i övrigt var det 17 riktigt stabila hål. Vi spelade med mått till framkanten hela dagen vilket fungerade bra, banan är fortfarande ganska hård, sa Sagström efter sin rond.

Linn Grant gick runt på 73 slag (+1) efter en bogey på sluthålet och delar 44:e plats. Anna Nordqvist och Ingrid Lindblad hade 75 slag (+3) på en delad 74:e plats medan Johanna Gustavsson inledde med 76 slag (+4) och delar 86:e plats efter första dagens spel.

Här är ledartavlan för AIG Women´s Open


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-04
TournyttAnna NordqvistHinako ShibunoIngrid LindbladJohanna GustavssonLadies European TourLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkTournytt
Rulla till toppen