Linn Grant är ensam dam bland de 16 främsta i Scandinavian Mixed och leder inför sista ronden // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Linn Grant har skaffat sig drömläge

Ledaren: "Jag håller gärna fanan högt för kvinnorna"

Text: Martin Strömberg • 2022-06-11 Uppdaterad 2022-06-11

HALMSTAD. Det finns bara en kvinna bland de 16 främsta inför sista ronden av Scandinavian Mixed. Å andra sidan är den kvinnan i ensam ledning med två slags marginal efter ännu en imponerande bogeyfri rond på Halmstads norra bana. Linn Grant, 22 år, är bara en rond från att ta sin hittills största seger i karriären.

– Det är helt galet men samtidigt härligt. Om någon för fem år sedan sagt att jag skulle slåss om segern med en vinnare av The Open så hade jag inte riktigt trott det, sa Linn Grant efter sin 66-rond på lördagen.

Och hon har inget emot att ta upp kampen mot männen under sista ronden.

– Det är jättekul att det går bra. Jag hoppas att människor förstår att vi kvinnor kan spela och att vi gör samma resa som män. Kan jag sätta oss på kartan så känns det bra. Jag håller gärna fanan högt för oss kvinnor.

Höjdpunkten under tredje ronden var när Grant rullade i en eagle från cirka 20 meter på det elfte hålet. Den tog henne upp ett slag bakom då ledande Jason Scrivener. Nya birdies på hål 15 och 18 tog henne upp i ensam ledning på 16 under par. Scrivener slutade på 14 under par och snuvade publiken på en helsvensk magisk publikboll med Grant och Henrik Stenson sista ronden. För Grant blir det ännu en dag mitt i rampljuset, något som hon – om hon fått välja – helst sluppit.

– Jag har väl inget emot att gå i ledarbollen men får jag välja så slipper jag helst den pressen. Men det kommer att bli nervöst och underbart på samma gång. Jag är nervös hela tiden och jag kunde inte äta lunch idag för jag mådde så illa, berättar hon.

Med fyra segrar under säsongen har Grant dock fått en viss vana av segrar. 22-åringen som fyller 23 om en dryg vecka, har naturligtvis byggt mängder av självförtroende. Något som verkligen syns när hon rör sig runt Halmstads norra som om spelat professionell golf i 20 år. Det läggs ingen extra energi på vare sig missar eller bra slag.

– Jag sparar ju energi på att inte lacka ur. Det är klart att också jag kan bli frustrerad när jag missar men jag tror att jag är ganska bra på att spara energi på banan.

Uppladdningen inför sista ronden blir inte annorlunda mot tidigare i veckan. Först väntar träff med familjen, sedan lite träning innan middagen.

– Och sedan kör jag ett pass i gymmet i morgon bitti. Det är skönt att köra och få ut all extra energi innan man ska ut och spela.

Klockan 13.35 slår hon sedan ut tillsammans med Jason Scrivener i ledarbollen av Scandinavian Mixed.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-11
TournyttDP World TourHalmstad GKHenrik StensonJason ScrivenerLinn GrantScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen