Ett lass med bollar. Sebastian Söderberg drar sitt strå till stacken. Foto: Press

Scandinavian Mixed

Stenson: ”De tusentals bollarna som samlas in skapar en oerhörd nytta”

DP World uppmanar besökarna att fylla på containern med använda golfbollar.

Text: Olof Åsgård • 2022-06-10 Uppdaterad 2022-06-10

DP World Tours titelsponsor DP World är ett av världens största logistikföretag. Under Volvo Car Scandinavian Mixed på Halmstad GK uppmanar DP World besökarna att ta med använda golfbollar som läggs i en fraktcontainer. Containern kommer att flyttas runt till flera olika spelplatser och i slutet av säsongen kommer varje insamlad boll att oavkortat ges till gräsrotsorganisationer inom golf.

De som skänker bollar under Volvo Car Scandinavian Mixed deltar även i en tävling med priser som ett set med Callaway-klubbor och en VIP-resa till DP World Tour-finalen i Dubai 2023.

– För mig är det viktigt att utforska hur golf kan bli mer tillgänglig och hur vi kan uppmuntra fler människor att ta upp spelet. DP Worlds initiativ är ett fantastiskt program som kommer att göra just det. De tusentals bollarna som samlas in skapar en oerhörd nytta för gräsrotsinitiativ över hela världen och jag är glad att vi har golfbollscontainern här på Volvo Car Scandinavian Mixed den här veckan. Jag uppmuntrar både spelare och fans att engagera sig och donera vad de kan, säger Henrik Stenson som tillsammans med Annika Sörenstam är värdar för veckans tävling.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Olof Åsgård • 2022-06-10
TournyttDP World TourLadies European TourScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen