Linn Grant är bästa svenska spelare efter två ronder av Scandinavian Mixed i Halmstad // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Grant: ”Det är en match mot killarna”

"Står tio killar på rangen och pumpar drives"

Text: Martin Strömberg • 2022-06-10 Uppdaterad 2022-06-10

HALMSTAD. Bästa svensk efter två ronder av Scandinavian Mixed: Linn Grant, 22 år. Ingen borde bli förvånad, svenskan har redan två segrar på Ladies European Tour, och ytterligare två på den sydafrikanska Sunshine Tour. Men en seger på hemmaplan den här veckan skulle förmodligen trumfa allt hittills i karriären. Efter två ronder delar Grant andraplatsen på Halmstad GK.

– Jag spelade inte lika bra idag, fick inte det där flowet och gjorde några småknackiga misstag. Men det var skönt att avsluta med en birdie och jag är nöjd med hur jag scorade i förhållande till spelet.

Det blev 68 slag andra ronden och Grant gick en match i bollen mot Kristoffer Broberg, som slutade på 70 slag och två slag bakom Grant.

– Hela tävlingen är lite som en match mot killarna om vem som ska vinna. Vi gör ju saker väldigt olika, det är bara att gå till rangen så ser man tio killar där som står och pumpar drives. Killarna är ofta lite mer aggressiva i sitt spel och jag försöker ta in det och anamma det lite, förklarar Grant.

Och just att veta att man klara av att slå i en segerputt trots att adrenalinet pumpar och händerna darrar är något som Grant kan ha nytta av när Scandinavian Mixed avgörs i helgen. Och hon slipper med största sannolikhet gå i ledarbollen under lördagen. Något som hon inte har något emot.

– Jag behöver verkligen inte gå i sista bollen, jag gillar att ligga lite och smyga strax bakom hellre, förklarar hon.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-10
TournyttDP World TourHalmstad GKKristoffer BrobergLadies European TourLinn GrantScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen