Alexander Norén klättrade ordentligt i resultatlistan efter sin bogeyfria 67-rond andra ronden av Scandinavian Mixed // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Drömslaget som lyfte Norén

Limmade upp bollen på sluthålet från "omöjligt" läge.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-10 Uppdaterad 2022-06-10

Efter en relativt tung förstarond kom den högst rankade spelaren i årets Scandinavian Mixed, Alex Norén, tillbaks med en fin 67-rond under fredagen. Fem birdies och resten par på Halmstad GK innebär ett rejält lyft i resultatlistan och birdien på sista hålet var en delikatess som fick åskådarna runt avslutningsgreenen att kippa efter andan. Norén slog en låg järnnia under grenarna från ett läge i ruffen mask till höger om fairway upp till en och en halv meter från pinnen. Putten satt mitt i hål.

– Den var ganska härlig. Det var väldigt tydligt vad jag var tvungen göra och ibland gör det allting enklare, när det bara finns ett enda alternativ, sa en relativt nöjd Norén.

Men det är inte en Norén på alla cylindrar som vi sett så här långt i tävlingen. Det finns mer att hämta, framförallt när det gäller wedgespelet. Trots den bogeyfria ronden finns det mer att ta av.

– Ja, det var ju klart bättre idag och jag är nöjd med fem under. Men man vill ju spela bra och att det ska kännas bra och det blir lite frustration därute när det inte riktigt känns som jag vet att det kan kännas. Jag har en tendens att låta bladet rulla lite för mycket i träffen och kan missa både höger och vänster. Och så ser man Ingrid (Lindblad) som slår grymma wedgar hela ronden med perfekt träff, det ser så skönt ut, analyserar och berömmer Norén.

Han är i och med sin uppryckning ändå klar för spel i helgen och fyra under totalt räcker i skrivande stund till en delad 22:a plats, ett skutt uppåt i resultatlistan på 76 placeringar.

– Jag är ju med i varje fall och ska försöka komma igång i helgen och också inför nästa veckas U.S. Open. Ibland krävs det inte så mycket, att man sätter någon lång putt eller chipp för att det ska bli kul igen.

I nuläget leds Scandinavian Mixed av australiern Jason Scrivener, som är tolv under par efter att ha satt nytt banrekord med 64 slag andra ronden.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-10
TournyttAlexander NorénDP World TourIngrid LindbladJason ScrivenerLadies European TourScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen