Skotten Craig Howie storspelade första ronden av Scandinavian Mixed, och hyllade uppsättningen efter sin 65-rond // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Ledaren: ”Banan är perfekt för en mixedtävling”

Skotten positivt överraskad av formatet.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-09 Uppdaterad 2022-06-09

Skotten Craig Howie kommer från en lång skadeperiod och sedan två raka missade kvalgränser. Men under första ronden av Scandinavian Mixed föll alla pusselbitar på plats för 27-åringen från lilla samhället Peebles fem mil söder om Edinburgh. Howie var tveksam till formatet innan tävlingen men han var extremt positivt överraskad av hur väl uppsättningen fungerade.

Mikael Eriksson och Davide Lantos fick fint beröm av Howie.

– Det är naturligtvis svårt att få till en helt optimal uppsättning som ger exakt likadana förutsättningar men här tycker jag att man lyckats jättebra. Det kändes som att vi spelade samma bana och att den är perfekt för formatet.

Howie rullade i sju birdies och gjorde resten par tidigt på torsdagen, med sämre väder på väg in kan det resultatet stå sig bra när första ronden summeras senare idag.

– Jag är väldigt nöjd och spelade riktigt stabilt. Det kan kosta bogey på ganska många hål här om man missar från tee men jag lyckades hålla i bollen bra hela vägen.

Också värden Henrik Stenson var nöjd med hur Halmstads norra spelades första ronden.

– Jag har inte talat med andra men min känsla är att man lyckats väldigt bra idag.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-09
TournyttCraig HowieDavide LantosDP World TourHalmstad GKHenrik StensonLadies European TourMikael ErikssonScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen