Alex Norén kommer till Sverige i sommar. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Norén, Grant och Lindblad klara för Scandinavian Mixed

Svenska stjärnorna kommer till Sverige och Halmstad i juni.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-22 Uppdaterad 2022-04-22

9–12 juni spelas Volvo Car Scandinavian Mixed hosted by Henrik & Annika på Halmstad GK, Norra banan. 78 damer och 78 herrar spelar i samma tävling men från olika tees. En tävling, en vinnare där DP World Tour och Ladies European Tour arrangerar tävlingen tillsammans.

Nu står det klart att Alex Norén, Linn Grant och Ingrid Lindblad kommer att finnas med i fältet. För Norén blir det första tävlingen i Sverige sedan 2019. Norén har vunnit tio tävlingar på European Tour (nuvarande DP World Tour), varav två i Sverige (Nordea Masters 2011 och 2015).
– Jag har så många underbara minnen från att spela i Sverige genom åren och jag ser fram emot att få spela inför hemmafans igen. Halmstad är en fantastisk golfbana för Volvo Car Scandinavian Mixed, Henrik och Annika är fantastiska turneringsvärdar, och det faktum att män och kvinnor tävlar mot varandra ger ytterligare en dimension till ett redan spännande evenemang. Det kommer att bli en bra vecka, säger Norén till DP World Tour.

Linn Grant har inlett den här säsongen strålande med en LET-seger och två segrar på Sunshine Ladies Tour där hon även blev totalsegrare.
– Jag är verkligen exalterad över att få spela som proffs i Volvo Car Scandinavian Mixed i Halmstad efter en fantastisk upplevelse på Vallda när jag slutade delad 18:e som amatör. Jag älskade att testa mitt spel i ett mixat startfält och nu, som en LET-vinnare, kommer det att bli ännu mer spännande att tävla mot de andra kvinnorna och männen från båda tourerna, säger Grant.

Ingrid Lindblad är rankad tvåa i världen bland amatörer och representerar grannklubben Ringenäs.
– Att Henrik och Annika tar den här mixade tävlingen till min hemstad känns overkligt, jag kan inte vänta på att få spela inför familj och vänner, och bara njuta av att vara hemma i Sverige och spela golf. Det kommer att bli en fantastisk atmosfär och jag ser fram emot att använda lite lokal kunskap för att förhoppningsvis hjälpa mig på vägen under veckan, säger Lindblad.

Även fjolårsvinnaren i premiärupplagan på Vallda, Jonathan Caldwell, kommer spela årets tävling.

Volvo Car Scandinavian Mixed hosted by Henrik & Annika 2022

Tour: DP World Tour och Ladies European Tour 

Datum: 9–12 juni

Spelplats: Halmstad GK

Antal spelare: 156 (78 damer och 78 herrar)

Total prissumma: 2 miljoner dollar

Titelförsvarare: Jonathan Caldwell, Nordirland

Om tävlingen: En tävling, en vinnare. Damer och herrar gör upp på samma bana men slår ut från olika tees.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-04-22
TournyttAlex NorénDP World TourIngrid LindbladLadies European TourLinn GrantScandinavian MixedTournytt
Scroll to Top