Det blir inget spel den här veckan heller för Bryson DeChambeau // Foto: Getty Images

Asian Tour

DeChambeau fick bryta prestigetävlingen

Det blev bara en dags spel i Saudi International för Bryson DeChambeau. På fredagen drog han sig ur på grund av skada.

Text: Bo Steffensen • 2022-02-04 Uppdaterad 2022-02-04

Ett av de stora affischnamnen i pågående Saudi International – tävlingen som ingår i omdiskuterade The International Series (på Asian Tour) som sedermera kanske utmynnar i en helt ny tour – försvann efter en dags spel.
Bryson DeChambeau var, enligt tävlingsorganisationen, inte kapabel att pegga upp på fredagen på grund av skador i vänster hand och vänster höft.
Förra veckan, I Farmers Insurance på PGA Tour, syntes det tydligt att DeChambeau hade problem men han vägrade prata om det. DeChambeau har dock tidigare avslöjat att han kämpar med en handledsskada.
Stora delar av världseliten är på plats i Saudiarabien denna veckan, utöver DeChambeau finns bland andra Henrik Stenson, Dustin Johnson, Phil Mickelson, Lee Westwood och Ian Poulter på plats.
Spelarna ska ha blivit erbjudna stora summor för att vara med. Det har dock inte bekräftats av vare sig spelare eller företrädare för nya touren. 
PGA Tour har givit spelarna dispens att spela Saudi International, med tillhörande villkor om att förbinda sig till framtida spel i AT&T Pebble Beach Pro-Am som spelas denna veckan. 

LÄS OCKSÅ: DeChambeau ska ha erbjudits miljardsumma
KRÖNIKA: Där hade de saudiarabiska pengarna kunnat göra skillnad

Henrik Stenson (–2) och tävlingens andre svensk Björn Hellgren (+2), som spelar på Asientouren, är båda vidare till helgens spel.
Leder gör Harold Varner III och Adri Arnaus, båda – 10.

LEDARTAVLA


Text: Bo Steffensen • 2022-02-04
TournyttBryson DeChambeauHenrik StensonSaudi InternationalTournytt
Scroll to Top