Maja Stark hade en fin lördag på Kristianstads Golfklubb och leder inför finalvarvet. Foto: LET

Creekhouse Ladies Open

Stark fortsatt i ledning: ”Hjärtat bultade genom tröjan”

ÅHUS. Inför långt över hundra åskådare smällde Maja Stark ut en drive mitt i fairway. Hon fortsatte sedan på samma sätt tills hon till slut kom in med en större ledning än igår.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-04 Uppdaterad 2021-09-04

Inför lördagsvarvet av Creekhouse Ladies Open hade Maja Stark en två slag stor ledning. Med en rond kvar av hennes andra Ladies European Tour-start i livet är inte ledningen densamma. Den är också utökad med ett slag.

Redan på första tee var det fullt av publik som såg fram emot att följa en ledarboll med två svenskor och en amerikanska. Maja Stark var i ensam ledning och två slag bakom befann sig amerikanskan Alana Uriell och Linn Grant. De båda svenskorna placerade bollen på fairway redan från start och Maja Stark fortsatte göra exakt så därefter. Men det var nervöst under dagen, säger hon till Svensk Golf.
– På många inspel kände jag hjärtat bulta. Mycket nu i slutet men också hela första nio. Jag kunde känna hjärtat bulta genom tröjan när jag skulle slå.
– Det är kul att så många följde oss. Jag tänkte inte så mycket på det till en början men nu i slutet kände jag ”Shit, det är rätt så många här”. Men det är ju såklart jättekul. När jag slog något dåligt slag blev jag sur men så såg jag massa unga killar och tjejer som stod och kollade och då kunde jag ju inte vara sur. Jag vill inspirera och så minns jag när jag själv var och kollade på en tävling som barn, då tyckte jag inte om de som blev jättesura.

Under lördagen var det lite mer vind än under de första två speldagarna på Kristianstads Golfklubb. Detta syntes också i resultatlistan, då endast fem spelare lyckades gå under par. En av dem var Maja Stark. Med en birdie på tvåan, bogey på sexan och därefter två raka birdies lyckades hon spela de första nio hålen på 34 slag. Med en birdie på hål 10 hade hon som mest en fem slag stor ledning. Med bogeys på hål 16 och 18 tappade hon dock mark för att till slut ”bara” ha en ledning med tre slag inför den avslutande ronden. Men som en av de få att gå under par var hon förstås ändå nöjd med spelet.
– Jag försökte hålla mig till mina rutiner och jag gjorde det ganska bra ändå. Jag slog ganska många bra slag men fick tyvärr inte i alla puttar.
– Jag slog bättre drivar än på väldigt länge och slog ganska bra järnslag också. De dåliga var när jag blev lite stressad och inte tänkte på tempot vilket jag gjort de tidigare dagarna. Så det kändes bra trots att jag hade lite problem med puttekniken, även om det känns som jag hittat den nu på slutet.

Nu väntar en kväll, en lång natt och en hel förmiddag för Maja Stark innan hon kommer inleda jakten på sin första seger på Ladies European Tour – i blott sin andra start på touren. Hon tar positionen och allvaret med ro, även om hon förväntar sig en tidig uppgång imorgon.
– Jag kommer nog klara av att somna men vakna vid 4–5 eller så. Ikväll blir det middag här på klubben och så gör jag nog inte så mycket mer. Jag ska föra statistik och ta det lugnt.

Summera dagen med ett ord.
– Du får tre: Det går framåt.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-04
TournyttCreekhouse Ladies OpenLadies European TourMaja StarkTournytt
Rulla till toppen