Madelene Sagström kommer in i Evian Championship med en stark period bakom sig på LPGA-touren // Foto: Getty Images

Evian Championship

Sagström: “Försöker att lära mig älska Evian”

Sagström kommer med delvis ny inställning till veckans major.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-21

Madelene Sagström kommer från en fin period på LPGA Tour och har haft placeringarna 20-29-15 i sina tre senaste tävlingsstarter. Hon har varit topp-20 i de två senaste majorstarterna U.S. Women´s Open och Women´s PGA Championship och hon andas optimism när hon beskriver sin form just nu.

– Jag har spelat väldigt bra från tee till green den senaste veckorna, nu ska jag få igång min puttning lite grann också och få alltihop att stämma samtidigt, berättar Sagström för Svenskgolf.se.

När det gäller just veckans tävling, Evian Championship, har Sagström haft det lite tuffare senaste åren. Hon har tre raka missade kvalgränser här efter scorerna 75-73 (2019), 77-73 (2018) och 74-72 (2017).

Madelene Sagström har tre raka missade kvalgränser i Evian men ska gå in i årets upplaga med en avslappnad och positiv attityd och njuta av stunden // Foto: Getty Images

– Jag har lite blandade känslor inför Evian. Det är fantastiskt fint och vackert här men jag har hittills inte gjort så bra resultat här genom åren. Jag har lite ny inställning det här året. Men det gäller att njuta av utsikten och bara ta vara på tillfället för det är ett fantastiskt ställe och jag försöker att lära mig att älska Evian.

Sagström är en av fyra svenskor i årets tävling och den med kanske starkast formkurva. Hon är mycket nöjd med sin säsong så här långt och hur utvecklingen har sett ut.

– Det började ganska tufft men har sakta men säkert blivit allt bättre hela tiden och jag är taggad på vart spelet är på väg. Jag är väldigt nöjd med den träning jag lagt ner och det ska bli spännande att se vad som händer framöver.

Här kan ni läsa allt om veckans major, Evian Championship

Här kan ni läsa om Anna Nordqvists fantastiska seger 2017Text: Martin Strömberg • 2021-07-21
TournyttLadies European TourLPGA TourMadelene SagströmTournytt