Caroline Hedwall hade god anledning att le under fredagsronden på Vallda. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Hedwall leder efter bländande 64-rond

KUNGSBACKA. Med hjälp av två eaglar och ett gäng birdies tog sig Caroline Hedwall under fredagen till 13 under par och ensam ledning i Scandinavian Mixed.

Text: Oskar Åsgård • 2021-06-11 Uppdaterad 2021-06-11

Efter sin öppningsrond på 67 slag, fem under par, var Caroline Hedwall ändå inte helt tillfreds. Hon kände att hon hade lämnat ett par slag där ute och inte utnyttjat par 5-hålen tillräckligt bra.
På fredagen var det ändring på den fronten.

Ett utmärkt andraslag på det 16:e hålet, Hedwalls sjunde hål för dagen, lämnade henne med en femmetersputt för eagle, som rullades mitt i koppen. Redan med två decimeter kvar till hål knöt hon näven.

Eaglen tog Hedwall till nio under par och delad ledning.

På hål två, Hedwalls elfte för dagen, kom tävlingens första tappade slag för svenskan. Ett missat utslag till höger gav ett knepigt ruffläge varifrån hon bara kunde avancera bollen runt 70 meter fram. Med en svår vinkel till den undangömda flaggan lyckades Hedwall inte rädda par.

Revanschen kom dock snabbt. En härlig långputt, över tio meter, rullade i för birdie på trean.
Tillbaka till -10 och ensam ledning vid tillfället.

På fyran gjorde Hedwall sen ännu en birdie, men den såg verkligen aldrig självklar ut trots att hålet är ett kort par fem.

Först missade hon utslaget till höger i ruffen. Därifrån försökte hon slå upp sig på green med andraslaget men klubbhuvudet slöt sig i ruffgräset och bollen for tvärs över fairway in i en liten skogsdunge 50 meter kort om greenen. Med träd i vägen visade Hedwall prov på fin kreativitet när hon pitchade it sig vänster om de blockerande träden och lät markens konturer föra bollen tillbaka mot flaggan och gav sig en tvåmetersputt för birdie.

– När man är i lite trubbel, löser det och sen kommer därifrån med birdie. Det är sånt som stärker en. Jag hittade en lucka och satte en stabil putt. Sånt ger momentum, man känner att det går även om man missar, säger Caroline Hedwall till Svensk Golf efter ronden.

Sänkte bunkerslag för eagle

Hedwall visar klass från bunkern. Foto: Getty Images

På torsdagen sänkte Hedwall ett bunkerslag för birdie på elfte hålet. Efter ronden förklarade Hedwall också att hon trivs bra i bunkern och föredrar det framför att chippa.
På fredagen gjorde hon om bedriften.

På sjätte hålet, Hedwalls 15:e under fredagsvarvet, hålade hon ur för eagle vilket tog henne till -13 och ledning med två slag.

– Det är inte ofta jag gör två eaglar samma varv. Först tre jättebra slag på 16 och sen ett hålat bunkerslag, igen. Det var flera år sen jag satte bunkerslag och nu har jag gjort det två dagar i rad, så det är alltid härligt.

Det blev till slut 64 slag för Hedwall, 13 under par för tävlingen och i skrivande stund ensam ledning i Scandinavian Mixed ett slag före holländaren Joost Luiten.

– Det kändes väldigt bra att få skjuta lågt idag och vara med där uppe inför helgen. Det är bara gå ut och försöka göra samma sak igen. Det har varit jättetrevligt att spela med Joost, så gärna en ledarboll med honom, säger Hedwall som alltså spelade ihop med Luiten första två varven.

Även den tredje spelaren i Hedwalls grupp, 17-åriga Pia Babnik från Slovenien, spelade bra och är med i toppen. Slovenskan ligger delad fyra på tio under par.

32-årige Hedwall har vunnit sex gånger på Ladies European Tour, men fem av de segrarna vann hon säsongerna 2011–2012. Därefter fokuserade hon mest på LPGA-touren men har de senaste åren inte fått ut den kapacitet hon känner finns där.

– Det är verkligen en hatkärlek till det här spelet. Idag var det fantastiskt roligt att vara där ute. Men vissa dagar känns det som att vad man än gör, hur bra man än slår bollen, så missar man och ligger mask bakom ett träd och det blir frustrerande. Den här veckan är en sån där det flyter på lite mer. Förhoppningsvis så fortsätter det.
– Jag har ju känt att jag har ju spelet där någonstans. Det är bara det där med momentum, att kunna känna att ”det löser sig”. Det har inte riktigt känts så de senaste åren om jag ska vara ärlig. Men nu känns det bra, jag hoppas att det håller i sig.

Klicka här för att se en aktuell ledartavla.Text: Oskar Åsgård • 2021-06-11
TournyttCaroline HedwallEuropean TourLadies European TourScandinavian MixedTournyttVallda G&CC
Scroll to Top