Henrik Stenson kan se fram emot fyra ronder i en major för första gången sen juli 2019. FOTO: Getty Images

The Masters

Stenson under par – ”skam den som ger sig”

Henrik Stenson är vidare till helgen i The Masters efter ronderna 73-71 även om spelet känns långt ifrån hundraprocentigt.

Text: Oskar Åsgård • 2021-04-09 Uppdaterad 2021-04-10

Fariwayträff följt av ett precist järnslag till tre meter från flaggan på ettan. Direkt kunde vi känna att det järnspel som Henrik Stenson beklagade sig över första ronden av årets Masters Tournament stämde lite bättre på fredagen.

Någon birdie blev det inte där och trots bra chanser från knappa tre meter på både hål 2 och 6 rullade puttarna inte i där heller.

På åttan kom till slut fredagsrondens första birdie för svensken efter att ha pitchat upp sig till dryga två meter från hål.

Bogeys på nian och tolvan innebar dock att Stenson var två över för dagen och tre över sammanlagt, precis på kvalgränsen, med sex hål att spela.

Den senaste tiden har vi ju heller inte fått så många chanser att se Stenson spela på helgerna, då han missat sex raka kvalgränser under året.

– Det var ganska likt gårdagen, jag känner inte att jag spelar särskilt bra och känner mig inte toppen över slagen. Det här är en tuff bana att känna så på, sa Stenson till pressen efter ronden.

Hur han kände sig över andraslaget på 13:e hålet, med 189 meter kvar till vänsterflaggan, vet vi inte. Men om ni inte såg slaget live rekommenderar jag starkt att surfa in här och se det i efterhand.

För vilken pärla det var, som lämnade en eagleputt från cirka fem meter.

Det blev en birdie, följt av ännu en birdie på 14 som också föregicks av ett stiligt inspel.

Även på 18:e hålet slog Stenson upp sig fint och rullade i birdieputten, som föll svagt från vänster till höger, för att komma i mål med 71 slag, ett under par.

Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.

– Jag måste ge mig själv mycket cred för det sätt jag kämpar där ute och försöker få ihop det så bra jag kan. Det känns alltid gott att sluta med en birdie och jag går i mål med tre under sista sex, så det räddar dagen, säger Stenson.

Att han lyckas prestera trots att det känns så pass dåligt kopplar han till sin erfarenhet på Augusta National.

– Det här är mitt 16:e försök här så jag borde kunna den nu och jag drog nytta av det på några hål. Erfarenheten av att ha spelat här många gånger hjälper, du kan tjäna några slag per varv på det viset. Du ser ju det på Bernhard (Langer) och Freddie (Couples) genom åren, de kan fortsätta vara konkurrenskraftiga långt upp i åren för att de känner banan så väl.

Det här blir första gången sen juli 2019, i The Open Championship på Royal Portrush, som Stenson spelar helggolf i en major. Inför helgen delar han 21:a plats, sju slag bakom sin Ryder Cup-parhäst Justin Rose som leder på sju under par.

– Skam den som ger sig. Vi jobbar vidare och ser om vi kan spela lite bättre på helgen.

Klicka här för att hitta alla lördagens starttider.


Lyssna på vår dagliga Masterspodcast med analys och spaningar inför helgen


Text: Oskar Åsgård • 2021-04-09
TournyttAugusta NationalHenrik StensonThe MastersTournytt
Scroll to Top