Alex Norén ligger på nionde plats inför tredje ronden av Genesis Invitational på Riviera CC. // Foto: Getty Images

Tournytt

Norén topp-10 inför helgen – Burns drar ifrån på Riviera

Efter en stark upphämtning andra dagen är Alex Norén bra med inför lördagsspelet i Genesis Invitational.

Text: Olof Åsgård • 2021-02-20 Uppdaterad 2021-02-20

Alex Norén är ende svensk som klarade kvalgränsen i Genesis Invitational på Riviera CC utanför Los Angeles. Amatören Tim Widing från Jönköping, som gjorde sin allra först start på PGA Tour, förbättrade sig med tre slag jämfört med öppningsvarvet. Men 73 slag, två över par för dagen och sju över totalt räckte inte för att ta sig vidare. 

LÄS MER: Tim Widing efter debuten: ”Har njutit hela dagen”

Henrik Norlander gick på par andra dagen och totalscoren ett över par såg länge ut att kunna räcka för spel i helgen. Så blev det inte och kvalgränsen drogs vid par vilket satte stopp för Norlanders fina svit. Inför veckans tävling hade han klarat fyra raka kvalgränser och stått för fina prestationer med en andraplats i Farmers Insurance Open som bäst.

Alex Norén låg delad fyra inför fredagen men inledde resultatmässigt svagt och tappade snabbt kontakt med toppen. Efter tre över par första nio och svagt spel från tee såg kvalgränsen en stund ut att vara i fara även för Norén. Men han stod för en imponerande upphämtning sista nio och fick bättre ordning på utslagen och fart på puttningen. På sista nio blev det fyra birdies och resten par för Norén. Efter 70 slag andra dagen och totalt fem under par är Norén delad nia i tävlingen och har bara två slag upp till andraplatsen.

Ledaren i tävlingen kan dock bli svår att fånga in, för alla. Amerikanen Sam Burns följde upp gårdagens 64-rond med 66 slag och leder på 12 under par, vilket är tangerat 36-hålsrekord på Riviera. Försprånget är hela fem slag och hittills har Burns spelplan på svåra Riviera lyckats till fullo. 

– Den här banan ger dig inte särskilt många möjligheter. Det gäller att hålla sig i position och när du hamnar i knepiga situationer är det bara att försöka hitta in i position igen, sa Burns efter fredagsronden. 

24-årige Burns har inte vunnit på PGA Tour än och även om han leder stort finns anledning för viss oro. Statistiken visar nämligen att Burns har svårt att få till det på helgerna. I år är han rankad 167:a i genomsnittsscore på tredje ronden (71,14 slag). Tolva på den listan är världsettan Dustin Johnson (68,0 slag) som är en av dem som delar andraplatsen bakom Burns. 

Johnson har inlett Genesis Invitational med scorerna 68 och 67 slag och kan bli farlig ifall han får spelet att stämma på Rivieras par 5-hål. Hittills är han bara ett under par sammanlagt på parfemmorna och har bara träffat fairway en gång.

– Träffa fairway är lösningen. Jag tycker att jag spelar riktigt bra annars, behöver bara få ut lite mer av ronderna, säger Dustin Johnson.

Ledartavla efter rond 2, Genesis Invitational:

Klicka på bilden för att se alla scorer.


Text: Olof Åsgård • 2021-02-20
TournyttAlex NorénPGA TourTournytt
Scroll to Top