Marcus Kinhult är –3 totalt efter 76–69–68. Söndagens varv under tourfinalen i Dubai blir årets sista. Nu ser han fram emot nästa säsong. FOTO: Getty Images

Europatouren

Kinhult: ”Jag ser fram emot att avsluta denna konstiga säsong”

Henrik Stenson och Marcus Kinhult är båda åtta slag efter inför sista dagen av tourfinalen i Dubai.

Text: Bo Steffensen • 2020-12-12

En dag återstår av ett udda Europatourår för Henrik Stenson och Marcus Kinhult, de två svenskarna i DP World Tour Championship i Dubai.

Inför sista dagens spel är det ett getingbo i toppen.

Laurie Canter, som tog sitt ET-kort på kvalskolan förra året, Patrick Reed och Matthew Fitzpatrick delar ledningen, elva under par. Ett slag bakom dem jagar fyra man, däribland norrmannen Viktor Hovland, och ytterligare ett slag ner lurar finländaren Sami Välimäki (–9).

Henrik Stenson och Marcus Kinhult är båda –3 totalt, på en delad 23:e plats, åtta slag efter tättrion.

På lördagen gjorde Kinhult sin bästa rond för tävlingen. Han gick runt på 68 slag, fyra under par och avancerade uppåt, men ”lider” fortfarande av torsdagens 76:a. En rond som innehöll åtta bogeys.

– Första dagen var det riktigt skakigt från tee. Det är dyrt att dra på sig pliktslag på en så pass bred bana. Jag har spelat bra de senaste två dagarna. Tee till green har varit bättre och jag har också haft lyxen att spela tidigt varje dag, säger Marcus Kinhult till Svensk Golf.

Han spelar sin 17:e ET-ävling för året. Ett år som mestadels ägt rum i en ”bubbla” där han har fått ihop tre topp 10-placeringar med sjätteplatsen i Scottish Open som höjdpunkt.

– Jag ser fram emot att avsluta denna konstiga säsong i morgon. Den har inte blivit som man tänkt sig, men jag ser ljusare på framtiden. Det är snart dags för nya tävlingar efter nyår. Schemat för 2021 kommer ut på måndag eller tisdag, säger Marcus Kinhult.

Spelpartner den sista tävlingsronden för året blir sydkoreanen Sungjae Im.

.

LÄS OCKSÅ: En dubbel i Dubai ger 42 miljoner
Hovland: “Jag trodde inte det skulle gå så fort”

                     

.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard:


Text: Bo Steffensen • 2020-12-12
TournyttDP World Tour ChampionshipEuropean TourHenrik StensonMarcus KinhultTournytt
Scroll to Top