Bryson DeChambeau befann sig ofta i fairway och nära green efter sina utslag under torsdagen. Foto: Getty images

Tournytt

Nya, starka, DeChambeau dominerar från tee

Ingen snittade längre slag och ingen tjänade mer på sitt spel från tee än Bryson DeChambeu – som genomgått en kroppslig förvandling.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-12

Redan i höstas meddelade Bryson DeChambeau att han är på jakt efter mer längd från tee. Nu, ett halvår senare, ser han ut att ha lyckats.

För under den första ronden av veckans Charles Schwab Challenge dominerade amerikanen från tee. Han slog visserligen ”bara” den tredje längsta driven – 323 meter. Men snittlängden, 345,4 yards – 316 meter, var han längst med.

Men det var inte bara längd som amerikanen visade upp. Även precision, då han träffade nio av 14 fairways. Det gör att han är delad 42:a på den rankinglistan från dagen. De fina slagen från tee gjorde också att han var den spelare som tjänade mest slag från tee: 2,139 jämfört med spelfältet.

Imponerande. Och längden ser också ut att vara gynnsam in mot green. ”Vetenskapsmannen” träffade 16 av 18 greener, vilket han rankas delad tvåa med.

De fina siffrorna syns också i scorekortet. DeChambeau gjorde sex birdies och en birdie för att därmed signera en 65-rond. Det gör att han är två slag bakom ledarduon bestående av Justin Rose och Harold Varner III.

LÄS MER: Lehman, 61, i täten på PGA Tour

LÄS OCKSÅ: Delad ledning i publikfritt Texas: ”Som ett viktigt träningsvarv”


Text: Jesper Johansson • 2020-06-12
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top