Justin Rose är en av de två spelare som delar ledningen. Foto: Getty images

PGA Tour

Delad ledning i publikfritt Texas: ”Som ett viktigt träningsvarv”

Väntan är över. Äntligen är PGA Tour igång igen och efter första speldagen är det delat i ledningen.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-12

Det var ingen vanlig torsdag vi fick ta del av på PGA Tour när Charles Schwab Challenge inleddes. Coronapandemin har gjort att det inte tillåts någon publik och stämningen var därför flera gånger märklig, främst då spelarna slog bra slag.
Som när Sung Kang gjorde hole-in-one – och inte visste om det förrän han var 45 meter från hålet. Det fanns ju ingen publik som kunde jubla…

Trots sin fullträff är Sung Kang två över par och på en delad 110:e-plats, nio slag bakom ledarduon besående av Justin Rose och Harold Varner III.

Rose startade dagen tidigt och började på bästa sätt med tre birdies första fyra hålen för dagen (startade på hål 10). Spelet fortsatte sedan på samma sätt med ytterligare fyra cirklar på scorekortet. En bogeyfri 63-rond är väl precis så man vill starta en tävling efter ett uppehåll.
– Det kändes lite som ett viktigt tävlingsvarv, sa Rose efter sin rond och syftade till det folktomma området.
– Men självklart är vi alla medvetna vas som står på spel. Vi vet ju alla vad vi spelar för. Vi vet alla att den här veckan är en bra tävling, startfältet är otroligt. Självklart saknar vi dock fansen. De ger så mycket energi och bidrar till atmosfären.

Harold Varner III, som också är i delad ledning, spelade på eftermiddagen. Han inledde på hål 1 och gjorde två raka birdies för att komma in i ronden. Därefter blev det bogeyfritt och ytterligare fem birdies.

Duon i ledning är dock inte själva där uppe i toppen. Bara ett slag bakom hittar vi spelare som Colin Morikawa och Justin Thomas. Två slag bakom är bland annat Jordan Spieth, Xander Schauffele, Bryson DeChambeau och – lite oväntat – Tom Lehman, som vann tävlingen 1995.

Två svenskar är med i tävlingen: Alex Norén och Henrik Norlander. Efter 18 spelade hål är Norén tre under par. Det innebär att han är delad 26:a med tre rundor att spela.
Norlander är på par. Det innebär en delad 78:e-plats och att lite jobb måste göras under fredagen om han ska få spela även i helgen.


Text: Jesper Johansson • 2020-06-12
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top