Augusta National kommer inte att öppna upp grindarna för Masters Tournament nu i april. Istället skänker de pengar för att minska coronaspridningen. Foto: Getty images

Välgörenhet

Augusta skänker pengar till kampen mot corona

Istället för att anordna Masters Tournament om en vecka har Augusta National valt att skänka pengar till välgörenhet.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-31

Augusta National Golf Club skulle i veckan ha anordnat Augusta National Womens Amateur för andra gången. Den tävlingen skulle avgöras på lördag, på måndag skulle Masters Tournament inledas.

Men så blir det inte. Nej, istället har coronapandemin gjort att tävlingarna skjutits upp på obestämd tid. En tävlingsstart i oktober har diskuterats. Så även i november. Hur det blir vet ingen. Men ett som är säkert är att den privata klubben gör vad de kan för att dämpa coronaspridningen i Augusta, Georgia.

LÄS MER: Masters ställs in i april, nytt speldatum diskuteras

Klubben har nämligen donerat 2 miljoner dollar, ungefär 20,2 miljoner kronor för att motverka covid-19-spridningen i staden.

Klubben meddelade under måndagen att man börjar samarbeta med Community Foundation for the Central Savannah River Area, en välgörenhetsorganisation som kommer att ge ut pengar från klubben. En miljon dollar ska gå till Augusta Universitys arbete med att testa för coronavirus i området. Den andra halvan av de skänkta pengarna ska ges till en fond skapad för att underlätta i nödsituationer i samband med covid-19.

– Det är vår förhoppning att de här gåvorna kan vara till hjälp i Augusta med omnejd. Vi tror Augusta National har en viktig roll i att bidra och skydda området som har så generöst och konsekvent stöttat oss i många år, säger Fred Ridley, klubbordförande.

De senaste siffrorna är att det finns 98 coronasmittade personer i Augusta, Georgia.

LÄS MER: Nicklaus: ”Tror inte att Masters spelas i år”


Text: Jesper Johansson • 2020-03-31
TournyttAugusta NationalCoronavirusetTournytt
Scroll to Top