Made in Denmark skjuts upp och alla biljetter återbetalas. Foto: Pressbild

Coronapandemin

Danska ET-tävlingen skjuts upp – alla biljetter återbetalas

Den danska European Tour-tävlingen Made in Denmark skjuts upp med anledningen av coronapandemin. Alla som redan köpt biljetter kommer få pengarna tillbaka.

Text: Olof Åsgård • 2020-03-24 Uppdaterad 2020-03-24

I slutet av förra veckan beslutades att ytterligare en tävling på European Tour skjuts upp med anledning av coronapandemin. Made in Denmark presented by Freja, som spelas på Himmerland Golf & Spa Resort, var planerad till 21–24 maj men ställs nu in och arrangörerna samarbetar med European Tour för att hitta ett nytt datum för tävlingen.

– Vi är mycket bekymrade över den nuvarande utvecklingen av coronaviruset och vi tror att det bästa beslutet är att skjuta upp tävlingen. Vi kommer så snart som möjligt tillsammans med European Tour att hitta ett nytt datum. Det är fortfarande för tidigt att säga när, men både vi och Himmerland Golf & Spa Resort ser fram emot att presentera en fantastisk bana och tävling för spelare och fans när denna olyckliga situation är över, säger tävlingspromotorn  Flemming Astrup i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Storbritannien stänger alla golfbanor – första gången sedan andra världskriget

Eftersom Made in Denmark i nuläget inte kan säga exakt när tävlingen kan komma att avgöras har de också beslutat att återbetala alla sålda biljetter.

Nästa schemalagda tävling på European Tour är just nu Rolex Series-tävlingen Dubai Duty Free Irish Open, som är tänkt att avgöras på Mount Juliet Estate 28-31 maj. Två veckor senare ligger första upplagan av Scandinavian Mixed Hosted by Annika and Henrik i schemat.

Svensk Golf har varit i kontakt med arrangörerna för Scandinavian Mixed som i nuläget inte kan ge några uttalanden.

Här kan du läsa om vilka tourtävlingar skjutits upp eller ställts in med anledning av coronapandemin. 

LÄS MER: Norska banan stängde efter polisbesök


Text: Olof Åsgård • 2020-03-24
ArtiklarTournyttCoronavirusetEuropean TourTournytt
Scroll to Top