Världsettan Brooks Koepka är inget fan av intervjuer under spelets gång // Foto: Getty Images

Tournytt

Världsettan vill inte intervjuas på banan

Koepka: "Jag är bara fokuserad på var min boll ligger och nästa slag."

Martin Strömberg • 2020-02-02

Herrgolfens nuvarande världsetta, Brooks Koepka, är som bekant på Europatouren och spelar Saudi International den här veckan.

Under tredje ronden gjorde han sin hittills bästa rond sedan han gjorde comeback efter sin skada då han gick runt på 65 slag på Royal Greens G&CC. Koepka delar sjundeplatsen inför avslutningsronden, sex slag bakom ledande nordirländaren Graeme McDowell.

Just McDowell hamnade i fokus efter andra ronden då han fick en “bad time” efter att ha gjort en intervju på banan med Sky Sports Tim Barter.

Efter rond tre fick Koepka frågan vad han tycker om ET:s grepp med intervjuer under spelets gång.

– Jag tänker inte göra det. Jag vet ingen annan sport där man gör intervjuer under spelets gång och jag vill inte prata om vad som just hände eller vilka hål som är tuffast. Jag är bara fokuserad på var min boll ligger och nästa slag, förklarade Koepka.

Koepka förklarade att han förstod att det är bra för fansen och teve-publiken men att han måste tänka på sitt eget bästa.

– Jag tycker inte om det.

Saud International spelar sin sista rond under söndagen och Henrik Stenson är bästa svensk på en delad tionde plats, på fem under par och ett slag sämre än Koepka.

LÄS MER: Kolla in Stensons monsterputt

LÄS MER: DJ och Koepka skeptiska till OS

Scroll to Top