Graeme McDowell riskerar pliktslag i helgen efter att ha tagot för lång tid på sig vid ett slag under andra ronden // Foto: Getty Images

Europatouren

McDowell kan få pliktslag på grund av tv-intervju

Tog för lång tid på sig efter en "walk-and-talk" på banan.

Text: Martin Strömberg • 2020-02-01

Nordirländaren Graeme McDowell är en av de mest öppna och sociala spelarna på Europatouren.

Men efter en intervju på banan under andra ronden av Saudi International, där han senare tog för lång tid på sig vid nästa slag, fick G-Mac en så kallad “bad time” och riskerar nu pliktslag om det händer igen.

– Det fick mig ur rytmen några hål, sa McDowell efter ronden.

Nordirländaren spelade de två första ronderna med Phil Mickelson och Rafa Cabrera Bello, och när Sky Sports reporter Tim Barter dök upp på det fjärde hålet (McDowells 13:e) under fredagens spel så ställde McDowell upp.

McDowell hamnade lite efter sina spelpartners under samtalet och tog sedan 84 sekunder på sig mot de 50 sekunder han hade på sig för att slå sitt 195 meter långa andraslag in mot green.

Eftersom hela bollen var satt på klockan för att de hamnat ur position på banan så fick han en “bad time” och om det händer en gång till under helgen så kommer han att få ett pliktslag.

McDowell menade att det borde finnas någon form av flexibilitet när det handlar om intervujerna på banan, som ET införde för en tid sedan.

– Vi är i underhållningsbranschen och Tim gör ett kanonjobb ute på banan och ger tittarna en unik inblick med sina intervjuer. Jag vill inte att vi ska hamna i en situation där spelare inte vill ge honom intervjuer på grund av risken att straffas, sa McDowell efteråt.

Enligt ET:s nya policy mot långsamt spel har spelarna möjligheten att ta en så kallad “Time out” för ett slag varje rond. Något som McDowell gjorde, men först efter slaget.

– Det var det sista jag hade i tankarna före slaget men jag gjorde det direkt efter. Men domaren ville inte ge mig det utrymmet och jag hamnade ur rytmen ett par hål.

McDowell är ändå i allra högsta grad med i toppstriden på sina åtta under par och en ensam tredjeplats.

LÄS MER: Stenson vs Garcia

LÄS MER: Puttningen lyfte svenskarna


Text: Martin Strömberg • 2020-02-01
TournyttEuropean TourGolfreglerGraeme McDowellPhil MickelsonRafael Cabrera Bello
Scroll to Top