Ett suveränt sänkt bunkerslag för birdie på 10:e hålet var ett avgörande ögonblick under finalronden. Foto: Getty Images

Nerver av stål

TV: Se suveräna slagen som säkrade Sagströms seger

Nasa Hataoka pressade Madelene Sagström hela vägen in i mål. Men när det gällde som mest plockade svenskan fram ett par riktiga drömslag.

Text: Oskar Åsgård • 2020-01-26 Uppdaterad 2020-01-27

Madelene Sagström fick inte den start hon hade hoppats på under finalronden av Gainbridge LPGA at Boca Rio. I ledningen med två inför söndagen halkade hon snabbt tre slag bakom spelkamraten Nasa Hataoka.

Men på åttan vände ronden för Sagström. Hon rullade i en birdieputt från medeldistans, cirka 4-5 meter, och fick lite momentum.

På sista nio levererade Sagström sedan ett gäng riktigt högklassiga slag och rullade i ett par väldigt svettiga puttar som lade grunden för segern.

Hål 10 – birdie från bunkern

På det tionde hålet, par 5, svarade Sagström för ett riktigt superslag från bunkern. Efter att ha dragit inspelet vänster om greenen plockade Sagström fram ett stycke vacker wedgekonst från sanden.
Med den birdien var Sagström i delad ledning med Hataoka och amerikanskan Danielle Kang på -15.

Hål 11 – birdie för ledning

På det elfte hålet följde Sagström upp med ett fint inspel till bara några få meter från hål och rullade birdieputten mitt i koppen för att återta ledningen, ett slag före Hataoka och Kang.

Hål 17 – drömslag under press

Nasa Hataoka gjorde birdie på 16 för att gå till -17 och ta ledningen med ett slag. Japanskan slog sen sitt utslag på det 17:e hålet, par 3, till cirka 5-6 meter från flaggan och satte press på Sagström.
Svenskan svarade med ett absolut drömslag, slaget på en djärv linje över vattenhindrets kant, till en meter från hål.

Hål 18 – parräddningen som säkrade segern

På det avslutande hålet var det Hataoka som satte sig i förarsätet efter inspelen. Sagström drog sitt andraslag till vänster och landade i ruffen. Hataokas inspel var rakt mot flagg och stannade 6-7 meter från hål.
Sagströms chip var bra, men lämnade ändå en svettig tvåmetersputt för par.
Men återigen visade Sagström upp nerver av stål när pressen var som störst och rullade bekvämt i parputten som skulle bli avgörande när Hataoka svarade för en snöplig treputt.

Nedan ser du alla Sagströms superslag sista nio

LÄS MER: Sagström vann första LPGA-titeln efter rafflande duell


Text: Oskar Åsgård • 2020-01-26
TournyttLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Scroll to Top