I sin första tävling 2020 vann Madelene Sagström sin debutseger på LPGA-touren. Foto: Getty Images

Segerglädje

Sagström vann första LPGA-titeln efter rafflande duell

Efter en tuff duell mot världsfemman Nasa Hataoka knep Madelene Sagström sin första LPGA-titel i Gainbridge LPGA at Boca Rio.

Text: Martin Strömberg • 2020-01-26 Uppdaterad 2020-01-26

Efter en fullkomligt magisk avslutning tog Madelene Sagström sin första seger på LPGA-touren sent på söndagskvällen svensk tid.

– Jag tänkte bara “fortsätt kämpa” och om det är meningen så händer det, sa en oerhört lycklig Sagström i segerintervjun direkt efter att ha puttat ut på 18:e hålet.

Avslutningsronden började dock i moll för Sagström med två snabba bogeys på hål 2 och 5 och i det skedet var svenskans tvåslagsledning uppäten av japanskan Nasa Hataoka. Drygt halvvägs genom första nio var Sagström tre slag bakom världsfemman Hataoka.

Sakta men säkert växte dock Sagström in i ronden och när hon rullade i en lurig birdieputt med höger vänster-fall på hål 8 hände något.

Svenskan följde upp med ett sänkt bunkerslag för birdie på hål 10 och efter ett mäktigt mellanjärn på hål 11 rullade hon i ytterligare en birdie. På ett av banans tuffaste hål dessutom.

Plötsligt var Sagström i ensam ledning igen, ett slag före Hataoka och amerikanskan Danielle Kang, men det skulle vända ytterligare ett par gånger innan allt var klart.

Hataoka kopplade greppet via birdies på hål 15 och 16 men Sagström kontrade sylvasst med en fullkomligt orädd järnåtta som slogs rakt över vattenhindret på hål 17. Det suveräna utslaget gav den birdie som behövdes för att vara helt lika med Hataoka inför det 72:a hålet.

LÄS MER: Se Sagströms suveräna slag som säkrade segern

Även där, på det avslutande hålet, var det Hataoka som kopplade greppet efter att Sagström dragit andralaget in i ruffen till vänster om greenen. Japanskan i sin tur hade en birdieputt från medeldistans, cirka 6-7 meter.

Sagströms chip lämnade henne med en drygt två meter lurig vänster-höger-putt för par. En putt som hon slog i hål exakt lika självsäkert som hon gjort hela tävlingen.

Detsamma kan man inte säga om Hataokas retur för par från en dryg meter. Alla var inställda på särspel men japanskan bommade och den 117:e svenska LPGA-segern var ett faktum.

Madelene Sagström blev den tolfte svenska segraren på LPGA-tour och den första sedan Pernilla Lindberg tog hem ANA Inspiration 2018.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultaten.


Text: Martin Strömberg • 2020-01-26
TournyttLPGA TourMadelene SagströmNasa Hataoka
Scroll to Top