Cameron Smith ska ha haft ett samtal med PGA Tour gällande uttalanden han gjort om Patrick Reed. Foto: Getty images

Cameron Smith ”hotad” av PGA Tour?

Källor till Golf Digest Australia gör gällande att Cameron Smith fått ett samtal av PGA Tour där framtida reprimander diskuterats, på grund av hans uttalanden om Patrick Reed.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-17 Uppdaterad 2020-01-17

Många spelare diskuterade offentligt vad de tyckte om Patrick Reeds agerande i Hero World Challenge, i början av december 2019. Amerikanen ertappades flytta på sand bakom bollen inför ett slag inte en – utan två gånger. Han själv menar att han inte var medveten om det. En förklaring som inte alla av hans tourkollegor köpte, bland andra Cameron Smith – som kanske uttalade sig allra tydligast om hur han såg på händelsen.
Så här sa han till AP inför Presidents Cup.
– Jag har ingen sympati för någon som fuskar. Jag hoppas att publiken går hårt åt honom och alla andra amerikaner. Jag känner Patrick Reed ganska bra och han har alltid varit trevlig mot mig, så jag vill egentligen inte säga något dumt om honom. Men om någon fuskar… det kan jag inte acceptera.

LÄS MER: ”Ingen sympati för fuskare”

Under själva Presidents Cup hände inget mer när det gäller verbala attacker, även om Reeds caddie dock attackerade en åskådare. Patrick Reed och USA vann matchen samtidigt som Smith hade en fin tävling med resultatraden 1-1-1. Sedan dess har australiern också tagit sin första individuella seger på PGA Tour, när han i helgen vann Sony Open. Några fler citat om Reed har vi dock inte fått höra från honom, och om det Golf Digest Australia skriver stämmer lär vi inte få göra det heller.

Enligt källor till magasinet ska nämligen Smith ha fått ett samtal från PGA Tour där en talesperson meddelat spelaren att framtida kommentarer av samma kaliber som de inför Presidents Cup skulle resultera i böter.

Cameron Smith har valt att inte kommentera Patrick Reed mer sedan dess och önskar nu lämna händelsen bakom sig.Text: Jesper Johansson • 2020-01-17
TournyttCameron SmithPatrick ReedPGA TourTournytt
Rulla till toppen