123925de-5defcccbcf19d

PGA Tour

Reed i blåsväder – svepte undan sand och förbättrade läget

"Lite hjärnsläpp skulle jag vilja säga"

Text: Martin Strömberg • 2019-12-07 Uppdaterad 2020-01-10

Masterssegraren från 2018 och trefaldige Ryder Cup-spelaren Patrick Reed hamnade i blickfånget under tredje ronden av Hero World Challenge på Bahamas.

Reed ledde tävlingen inför tredje ronden men hade en tyngre dag på fredagen.

Vid ett besök i sanden, i ett så kallat wasteområde, på det elfte hålet hamnade Reed dessutom i ett uselt läge i ett fotspår. Man får grunda klubban men Reed gjorde mer än så. Två gånger i rad syns tydligt hur han sveper iväg sand bakom bollen och förbättrar därmed sitt läge avsevärt.

Han får sedan upp bollen på green från det svåra läget.

– Lite hjärnsläpp skulle jag vilja säga, kommenterade Cmore Golfs expert, Mats Hallberg, incidenten i sändningen.

Reed själv accepterade de två pliktslag som han straffades med men menade att kameravinkeln ljög och att han inte märkte att han drog med sig sand i baksvingen. Han menade att klubban i själva verket var längre från bollen än det såg ut på bilderna.

– Efter att ha sett videon är det två slags plikt, jag accepterar det. Men det var inte medvetet gjort, jag trodde att jag var tillräckligt långt från bollen. Jag tror att med en annan kameravinkel skulle det ha synts att jag var tillräckligt långt bakom bollen att jag inte förbättrade mitt läge, sa Reed till media direkt efter ronden.

Avgör själva i klippet nedan.

Domen i kommentatorsfälten på sociala medier var stenhård. Användaren Rusty Mosley tyckte att Reed borde sparkas ut ur USA:s Presidents Cup-lag som ska möta världslaget nästa vecka i Melbourne och han var inte ensam om att kritisera Reed.


Text: Martin Strömberg • 2019-12-07
TournyttPatrick ReedPGA TourTournytt
Rulla till toppen