ab141d15-5defcc9b8ca09

”Ingen sympati för fuskare”

Ska Patrick Reed få det hett om öronen under veckans lagtävling? Det vill hemmaspelaren Cameron Smith.

Text: Jesper Johansson • 2019-12-09 Uppdaterad 2019-12-12

Det är äntligen dags för Presidents Cup – tävlingen mellan USA och resten av världen exklusive Europa. Amerikanerna har i princip prenumererat på segern i tävlingen och är storfavoriter i veckans tävling på Royal Melbourne. Det internationella laget kommer dock göra allt i sin makt för att segra. Och helgens händelser på Bahamas lär vara lite extra bränsle både för laget och publiken. 

Reed i skottgluggen inför Presidents Cup

Patrick Reed var en av spelarna som blev utvald att representera USA av kapten Tiger Woods. På Bahamas straffades han för att ha tagit bort sand framför bollen, alltså förbättrat sitt läge. Hur stämningen kommer vara när han spelar under veckans Presidents Cup återstår att se. Men om hemmaspelaren Cameron Smith för bestämma, ska inte supportrarna på plats vara speciellt snälla mot amerikanen.
– Jag har ingen sympati för någon som fuskar. Jag hoppas att publiken går hårt åt honom och alla andra amerikaner. Jag känner Patrick Reed ganska bra och han har alltid varit trevlig mot mig, så jag vill egentligen inte säga något dumt om honom. Men om någon fuskar … det kan jag inte acceptera, säger Smith till AP.

Patrick Reed själv anser att inget publiken gör kommer röra honom i ryggen. ”Captain America” har många gånger förut varit hackkycklingen för andra lag och han har ständigt fått höra vad publiken tycker om honom.
– Det finns inget som kan sägas eller göras som kommer att få mig ur balans. Jag går bara ut och spelar golf, framför allt en sådan vecka. Jag ska spela för mitt lag och hela mitt land och i slutändan kan inget stå ivägen för det, säger Reed inför veckan.Text: Jesper Johansson • 2019-12-09
TournyttCameron SmithPatrick ReedPGA TourPresidents CupTournytt
Rulla till toppen