NASSAU, BAHAMAS - DECEMBER 07: Patrick Reed of the United States plays his third shot on the third hole during the final round of the 2019 Hero World Challenge at Albany on December 07, 2019 in Nassau, Bahamas. (Photo by David Cannon/Getty Images)

Tournytt

Reed i skottgluggen inför Presidents Cup

"Ingenting kan störa mig"

Martin Strömberg • 2019-12-08

Det var under tredje ronden av Hero World Challenge – som svenske Henrik Stenson till slut vann – som amerikanen Patrick Reed fångades på film då han tydligt svepte undan sand bakom sin boll och därmed förbättrade bollens läge.

Han fick två slags plikt enligt regel 8.1a som lyder A player must not take any of these actions if they improve the conditions affecting the stroke: 4. Remove or press down sand or loose soil.

Efter 72 hål slutade Reed två slag bakom Stenson.

Reeds beteende rörde upp massvis av känslor på sociala medier och mängder av kollegor fördömde händelsen. 

Den gamle storspelaren Paul Azinger, som bevakade tävlingen för Golfchannels räkning, var förvånad.

– Om inte det där är att förbättra läget så vet jag inte vad som är? Han borde veta bättre. Jag förstår inte vad som hände eller hur han tänkte.

Rickie Fowler fick se tevebilderna från händelsen när han kom in från sin rond och utbrast:

– Wow, vad finns det överhuvudtaget att fundera över.

Andra valde att ta till Twitter.

 

Marc Leishman, en av spelarna i det internationella laget som möter USA och Patrick Reed nästa vecka, tror att händelsen på Bahamas kommer att innebära att Patrick Reed får ett tufft mottagande nästa vecka på Royal Melbourne.

– Det såg inte bra ut och det är klart att det öppnar en dörr för åskådarna nästa vecka. Man vill inte att någon ska vara respektlös men han har orsakat det här själv och det kan naturligtvis användas som ammunition mot honom nästa vecka, sa Leishman till media inför Presidents Cup.

Reed själv verkar vara den som är minst upprörd och orolig. Efter sista ronden av Hero World Challenge ställde han upp och pratade om händelsen igen och han menade att detta inte är någonting som han kommer att fundera mer över.

Och han vidhöll att det var ett omedvetet misstag och att han inte medvetet förbättrade bollens läge.

– Man kan inte fundera över vad som hänt och nu har vi en viktig vecka framför oss. Jag spelar för mina lagkamrater och hela mitt land och ingenting kommer att kunna störa mig.

 

Se Patrick Reeds regelöverträdelse här nedan:

 

Scroll to Top