Alfred Dunhill Championship – Day One

Tournytt

Shorts eller inte? Så tycker spelarna själva

Med temperaturer uppåt 40 grader är det flera som tagit chansen att lira i shorts. Men inte alla…

Text: Daniel Eriksson • 2019-11-30

Har ni spanat in de första två dagarna spel av European Tours säsongspremiär Alfred Dunhill Championship i Sydafrika har ni säkert noterat att flera av spelarna lirar i shorts. Det är en syn vi inte riktigt vart vana med sedan tidigare, men just i veckans tävling har European Tour givit spelarna den friheten att fimpa byxorna för en vecka om så önskas.

Första gången någonsin: shorts i en proffstävling för herrar

Det är flera spelare som hakat på den trenden. Men långt ifrån alla. Så här tycker ett axplock av spelarna om det för dem något ovana dilemmat inför tävling – shorts eller byxor?


Av de fyra svenskarna som spelar är Joel Sjöholm främst efter två rundor. Med sina 70-74 ligger han på par totalt och delar därmed 28:e platsen. Ett slag sämre 72-73 återfinns Hills-klubbkompisen Niklas Lemke. 

För Alexander Björk 76-76 och Philip Eriksson 77-81 blir det dessvärre inget vidare spel i helgen. 

Leder tävlingen gör rutinerade spanjoren Pablo Larrazabal på nio under par.

– För min del är jag inte redo för att spela en tävlingsrunda i shorts ännu. Visst, under en pro-AM, övningsvarv eller om du spelar med polarna så ja, absolut. Men när det är tävling är det långbyxor som gäller för min del, säger ledaren.  Text: Daniel Eriksson • 2019-11-30
TournyttEuropean TourJoel SjöholmNiklas LemkePablo Larrazabal
Scroll to Top