Alfred Dunhill Championship – Day One

Tournytt

Första gången någonsin: shorts i en proffstävling för herrar

Ny säsong, nya möjligheter. Och tydligen också en ny klädkod på European Tour. I alla fall den här veckan.

Jesper Johansson • 2019-11-28

Sporten golf omnämndes för första gången på 1400-talet.
Dokumenterade tävlingar ha spelats sedan en lång tid tillbaka och The Open, som spelas än i dag, anordnades för första gången år 1860. Aldrig någonsin har det varit tillåtet för professionella herrgolfare att spela i annat än långbyxor. Fram till nu. 

European Tour meddelade för ett antal år sedan att deras spelare får spela inspelsvarv i shorts. PGA Tour hoppade på den trenden. Men att spela i shorts under tävling har fortsatt vara förbjudet.

I veckan är det säsongsdebut på European Tour och spelarna har tagit sig till Sydafrika för att göra upp i Alfred Dunhill Championship, och touren meddelar nu via sociala medier att det inte är ett krav att spela i vanliga byxor. Shorts är nämligen tillåtet. 

Om det här är något som kommer vara permanent eller inte återstår att se, men mycket tyder på att det här bara är något som kommer att ske den här veckan – då temperaturerna kan bli riktigt höga.
Så här skriver Philip Eriksson, en av svenskarna som är på plats för att göra upp om titeln i säsongens första tävling.
“Första tävlingen jag får spela med shorts på säkert fem år! Det kanske är lika bra när det ska vara över 40 grader varm!”


Scroll to Top