5de36f9da9e0e

Tournytt

Från mammaledighet – till Solheim Cup?

Suzann Pettersen är tillbaka efter mammaledigheten och jagar ett wild card till Solheim Cup.

CM Hellsten • 2019-08-08

När Solheim Cup avgjordes i Des Moines, Iowa, 2017 var Suzann Pettersen en nyckelspelare för Europa men hon tvingades lämna sent återbud. I stället hoppade vice-kaptenen Catriona Matthews in som spelare.
Suzann Pettersen tog över som vice-kapten.

När Solheim Cup avgörs på skotska Gleneagles 12–15 september är Catriona Matthews kapten i hemlandet medan norskan Suzann Pettersen fortsätter som vice-kapten.
Eller?


Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open (som ingår på såväl LPGA som LET) är sista tävlingen att kvala in till Europalaget.
Inför turneringen sa Suzann Pettersen så här i en TV-intervju:
– Solheim Cup är golfens största och bästa scen. Om mitt spel är tillräckligt bra? Svårt att säga, men det är därför som jag spelar den här veckan för att se hur det funkar. Laget tas ut inom en vecka. Det är inte jag som väljer fyra wild cards – jag sa till “Beany” (kaptenen Catriona Matthews) att jag skulle älska att spela. Jag måste också visa lite form. Hade du frågat mig i april hade jag sagt nej – inte en chans, men saker har ändrats under sommaren. Först och främst är jag vice-kapten men vill hon att jag spelar så är jag hedrad.

Pettersen slutar spela golf?

I mars ifjol kom beskedet att Suzann Pettersen var gravid och under 2018 spelade norskan inte enda tävling på grund av mammarollen och skador.
I början av 2019 sa Suzann Pettersen så här till norska TV2:
– Första gången jag höll i en golfklubba var i USA i höstas. Efter att ha slagit tio bollar vände jag mig om och sa ‘Seriöst, har jag gjort något så här tråkigt i 20 år?’.

Från mammaledighet – till Solheim Cup?
Klicka på bilden för att komma till resultatlistan.

I juli i år gjorde dock Suzann Pettersen comeback på LPGA men missade cutten i Dow Great Lakes Bay Invitational.
I Scottish Open öppnade norskan med en rond på par, 71 slag, efter fyra birdies och lika många bogeys, och var delad 43:a inne i klubbhuset.

Nu spikas Europas Solheim Cup-lag


Scroll to Top