GOLF: NOV 18 LPGA – CME Group Tour Championship – Third Round

Tournytt

Pettersen slutar spela golf?

Efter ett år med skador och graviditet planerade Suzann Pettersen att göra comeback 2019. Men nu lägger hon de planerna på is.

Jesper Johansson • 2019-01-28

Hon har 22 segrar i karriären och två majorvinster. Hon har varit en viktig kugge i europeiska Solheim Cup-laget och en av Norges största idrottsjärnor.
Men nu är det osäkert om Suzann Pettersen fortsätter spela golf. 

Under 2018 spelade inte norskan en enda tävling på grund av skador och att hon blev mamma. Men så sent som i oktober hade stjärnan tankar på att återvända till golfen och skulle göra det när säsongen 2019 rullade igång. Men när hon var tillbaka i Orlando i november hade hon några vänner på besök som verkligen ville spela golf. Därför tog de sig till en golfbana men efter tio slag kände Pettersen att suget inte riktigt var där. Till norska TV2 sa hon så här:
– Första gången jag höll i en golfklubba var i USA i höstas. Efter att ha slagit tio bollar vände jag mig om och sa ‘Seriöst, har jag gjort något så här tråkigt i 20 år?’.

LPGA Tour till Norge?

“Tutta” säger också i reportaget att hon inte saknat golfen under sin graviditet. Och nu när hennes son är född finns det inte lika mycket tid för golfen.
– Om det blir någon comeback över huvud taget, det får tiden visa. Om jag vill göra en comeback måste jag veta att jag kan lägga ner tiden som krävs. Men för tillfället njuter jag av vardagen hemma och tiden med han den lille.


Scroll to Top