The Solheim Cup – Day Three

Tournytt

Nu spikas Europas Solheim Cup-lag

Årets stora lagtävling spelas 9-15 september. I veckan kommer de första åtta europeiska spelarna bli klara för Solheim Cup.

Jesper Johansson • 2019-08-06

I veckan spelas damerans Scottish Open, en av de mest prestigefyllda och pengastinna tävlingarna på Ladies European Tour. Men förutom prestige och pengar spelar också européerna om en plats i Solheim Cup som avgörs i september.

De fem främsta spelarna på världsrankingen och de tre främsta i inspelade poäng kommer efter helgens tävling vara klara för Solheim Cup. Därefter ska kapten Catriona Matthew välja ytterligare fyra spelare.

Här är de spelare som inför den sista tävlingen är klara för Solheim Cup 2019:

Charlotta Ciganda Spanien 150.88 poäng
Caroline Hedwall Sverige 118 poäng
Anne Van Dam Nederländerna 114 poäng
Charley Hull England Världsranking
Georgia Hall England Världsranking
Azahara Munoz Spanien Världsranking
Caroline Masson Tyskland Världsranking
Anna Nordqvist Sverige Världsranking
Ej bestämt – – – Kaptenens val
Ej bestämt – – – Kaptenens val
Ej bestämt – – – Kaptenens val
Ej bestämt – – – Kaptenens val

Caroline Hedwall och Anna Nordqvist är alltså de två svenska spelarna som för tillfället är inne i laget. Men ingen av dem sitter säkert gällande att ta sig in utan ett kaptens-val. 

Anna Nordqvist är rankad 57 i världen och jagas närmast av fransyskan Celine Boutier som är på plats 59. 

Och i tabellen över inspelade poäng (där vinnaren i en tävling får 20, tvåan 12, trean 9, fyran 8, femman 7 och så vidare) är det Charley Hull som jagar närmast. Hon, som just nu är klar via världsranking, skulle nämligen flyttas över till poängkategorin vid ett bra resultat i Skottland.

Dessutom har fransyskan Celine Boutier chansen att kvala in via poäng om hon skulle få till ett bra resultat i veckans tävling, vilket i sin tur skulle rädda Anna Nordqvist.

Bakom jagar också Nuria Iturrioz.

På söndag avgörs Scottish Open på The Rennaisance Club. Därefter kommer vi också få reda på vilka åtta euopeiska spelare som kvalat in till tävlingen.

 

Det amerikanska laget tas ut på ett betydligt enklare sätt. Här kommer de åtta främsta i poänglistan att ta sig in i tävlingen. De sista fyra väljs ut av kaptenen Juli Inkster.

Här kan du se en aktuell lista för det amerikanska laget.


Scroll to Top