148th Open Championship – Day Three

Tournytt

JOHANSSON: Bara Shane Lowry kan stoppa Shane Lowry

PORTRUSH. Shane Lowry är bättre än alla andra 155 spelare i årets Open Championship. Nu är det bara han själv som kan se till att han [i]inte[/i] får lyfta Claret Jug i morgon, skriver Johansson.

Text: Svensk Golf • 2019-07-20
JOHANSSON: Bara Shane Lowry kan stoppa Shane Lowry

Rory McIlroy och Graeme McDowell har skjutit bort sig från The Open på hemmaplan.
En spelare från grannlandet har tagit över showen.

Irländske Shane Lowry har spelat strålande under de första tre rundorna av årets Open Championship. En inledande 67-rond följdes upp av ytterligare en 67-rond.
Det gjorde att han efter halva tävlingen var i delad ledning med JB Holmes.
Duon spelade tillsammans under lördagen men amerikanen fick inte riktigt till det och gick till slut runt på 69 slag.

Shane Lowry spelade desto bättre.

10 par och 8 (!) birdies gjorde att scorekortet signerades med 63 slag för dagen, nytt banrekord efter banans omgörning och fyra slags ledning ned till tvåan Tommy Fleetwood.

Norén: ”Det finns en chans i morgon”


Henrik Stenson: ”Gör ett bra jobb med det vi har”

Han är den stora publikfavoriten efter Rory McIlroys fall och vrålen efter dagens birdies krävde hörselskydd. Med ett stort leende lyckades han ta sig an Royal Portrush felfritt under lördagen. Och nu är frågan om någon ska kunna stoppa honom.

Eftersom Shane Lowry är uppvuxen på ön lär han vara van vid busvädret som väntar under söndagen. Stora mängder regn och hård vind lär faktiskt snarare vara till hans fördel när det sista varvet ska spelas.

Egentligen finns det bara ett hinder kvar för Shane Lowry den här majortävlingen.

Han själv.

Lowry leder efter Open-rekord

För tre år sedan var Shane Lowry i en liknande situation. Efter tre varv på Oakmont var irländaren i ledningen av US Open. Lowry var fyra slag före Branden Grace och Andrew Landry när han åkte hem från klubben i Pennsylvania den där lördagskvällen.

Dagen därpå tappade han allt med en 76-rond. Bogeys på hål 2, 5, 9, 10, 14, 15 och 16 gjorde att den där dagen som skulle bli hans största istället blev en dag han minns med skräck och sorg.
– Jag lärde mig ett och annat den dagen om hur man spelar en sistarond i en major med ledning. Jag lärde mig att man måste kämpa hela vägen runt. Att man aldrig vet vad som kommer hända. Det är vad jag ska göra i morgon, sa Lowry under sin presskonferens efter monsterronden på Royal Portrush.

Efter kollapsen på Oakmont har Shane Lowry vunnit vid ett tillfälle, Abu Dhabi HSBC Championship i vintras. Den tävlingen var helt annan och inte på något vis lika betydelsefull som veckans majortävling.

Ponera att Tommy Fleetwood börjar med några birdies samtidigt som Shane Lowry gör en bogey eller två. Frågan är om skallen då är på rätt ställe då.

För det är bara han själv som kan förlora den här tävlingen åt honom. Efter 54 hål har han visat att han är bättre än de andra 155 spelarna som deltar i årets Open Championship. Nu är det upp till bevis om han faktiskt lärde sig något den där söndagen i Pennsylvania.

The Open spelas på Royal Portrush, en 6 715 meter lång golfbana. Men majortävlingen avgörs inte där.
Den avgörs på centimetrarna mellan en irländares två öron.

Följ Jesper Johansson på Twitter!
Text: Svensk Golf • 2019-07-20
TournyttKrönikaRoyal PortrushShane LowryThe OpenTournytt
Scroll to Top