148th Open Championship – Day Three

Tournytt

Henrik Stenson: ”Gör ett bra jobb med det vi har”

PORTRUSH. Henrik Stensons score trendar åt rätt håll. Trots det säger han att det inte riktigt stämmer.

Text: Jesper Johansson • 2019-07-20
Henrik Stenson: ”Gör ett bra jobb med det vi har”

70, 69, 68. Henrik Stensons resultat under årets Open Championship går åt rätt håll. Totalt är han sex under par men med endast 18 hål kvar att spela säger han att det är för långt upp till toppen för att ha en chans att vinna den 148:e upplagan av The Open.
– Ska man ta in slag på några av de bästa spelarna i världen som spelar sin bästa golf har man inte råd att inte ge sig själv vettiga birdiechanser med mellan- och kortjärn, sa Stenson efter rundan.

Enligt svensken är det just det långa spelet som strular. Stenson säger att han inte spelar tillräckligt bra in mot greenen och därför ger bort för många slag där ute. Bland annat missade han green från 80 meter med en wedge på hål 7. Och på både hål 14 och 15 fick han inte till det när det väl var dags att slå in mot greenen.

Men trots att spelet inte riktigt är där menar han att insatsen är godkänd. Att han hittills gjort en bra tävling med det han har.
– Vi är inte på topp men gör ett bra jobb med det vi har med oss och det är en professionell insats de här tre dagarna och vi håller ihop spelet.
– Jag avancerar väl litegrann ändå även om vi inte kan producera det bästa.

Henrik Stenson var tre under par efter nio spelade hål. På vägen in blev det en bogey på hål 14 och en avslutande cirkel i scorekortet. Birdien på hål 18 innebär att han är sex under par och i skrivande stund sju slag efter ledande Shane Lowry.

Trots det stora gapet till toppen säger Stenson att spelplanen till söndag inte förändras.
– Spelplanen ändras inte för att man är ett slag efter eller sju slag efter. Det handlar om att fortsätta ge sig chanser och hoppas att man har en het putter.
– Vi har inte spelet för att utmana de som spelar allra bäst. Men vi har spelet för att göra en bra tävling, så det är vad vi får rikta in oss på, sa Stenson efter rundan.Text: Jesper Johansson • 2019-07-20
TournyttHenrik StensonRoyal PortrushThe OpenTournytt
Scroll to Top