148th Open Championship – Day Three

Tournytt

Norén: ”Det finns en chans i morgon”

PORTRUSH. Enligt prognosen ska det bli ett riktigt busväder under söndagen. Helt perfekt, om du frågar Alex Norén.

Text: Jesper Johansson • 2019-07-20 Uppdaterad 2019-12-12
Norén: ”Det finns en chans i morgon”

Precis som Henrik Stenson blev det en 68-rond för Alex Norén på lördagen. Resultatet gör att han är totalt sex under par. Anledningen till att scoren inte blev än lägre var att han inte kom tillräckligt nära med järnen.
– Jag var ganska bra från tee och var med i spel hela tiden. Men jag var inte nog nära flaggorna. Jag hade några schyssta birdiechanser men det var ganska mycket “nöjd med par och gå vidare” i dag, sa Norén efter rundan.

Henrik Stenson: ”Gör ett bra jobb med det vi har”

Birdies på hål 2, 4, 11, 13 och 17. Bogeys på hål 9 och 12. För att ha en chans i morgon behöver scoren bli ännu bättre. Eller så ska vädret bli betydligt sämre, menar Norén.

Kanske kan det bli en kombination. Vädret förväntas bli riktigt dåligt under söndagen och R&A har till och med beslutat sig för att flytta fram starttiderna på grund av det. Det här är något Norén lär uppskatta då han efter lördagsvarvet sa att det är vad som behövs för att han ska ha en chans att vinna.
– Det finns en chans i morgon. Jag hoppas på svårt väder, som det ser det ut att bli.

Vilket skulle vara det optimala väderförhållandet för dig i morgon?
–Jättemycket vind. Kanske 3-4 klubbors vind så att banan spelas riktigt svårt men det trots allt går.
– Det sämsta är om det bara ösregnar hela tiden. Då blir det svårt att ta in.

Att ta in många slag under ett avslutningsvarv har Alex Norén gjort förr. I BMW PGA Championship på Wentworth sköt svensken en 62-rond på söndagen vilket räckte hela vägen till seger. Och att ha lyckats ta sig till täten från en placering långt bak i fältet är bra för självförtroendet.
– Det är underbart att veta att man klarar av det. Men då har det varit andra förhållanden, schyssta banor och schyssta förhållanden. Nu ska det ske på en tuff bana med tuffa förhållanden.
– Men det ska bli dåligt väder så man kan kanske ha en drömrunda och skjuta två under par och vinna hela skiten. Man vet inte.Text: Jesper Johansson • 2019-07-20
TournyttAlexander NorenRoyal PortrushThe OpenTournytt
Scroll to Top