148th Open Championship – Previews

Tournytt

Norén har hittat glädjen igen

"Jag slår bollen bättre än på länge"

Jesper Johansson • 2019-07-16
Norén har hittat glädjen igen

PORTRUSH. 2019 har inte varit som Alex Norén tänkt sig. Svensken har inte riktigt fått till det där sista lilla som så ofta avgör och det har nu tagit ut sin rätt på självförtroendet. Men med semester och en nystart känns det bättre. Både spelmässigt och mentalt.

På 14 starter i år har Alex Norén missat cutten vid fyra tillfällen. Hans bästa resultat är en delad 17:e plats i WGC-Match Play och i en vanlig slagtävling är bästa placeringen en delad 26:e plats.
Det här är ett facit som för många spelare skulle anses godkänt, till och med bra. Men för Alex Norén har det här inte varit tillräckligt.
– Man vill vara på en nivå och så är man inte riktigt där. Då blir det inte lika kul, det är så det är, säger han till Svensk Golf.

 

Stenson: ”Absolut vill jag ha en-två klubbors vind”

Vägen till den där nivån som Alex Norén söker har hittills varit svårfunnen. Spelet har inte riktigt klaffat och resultaten har varit därefter. Han förklarar:
– I Kanada började jag med att spela det bästa jag spelat någonsin från tee till green under det första varvet. Så jag gav mig chansen hela tiden men puttade plötsligt dåligt och då slutade jag tre under par efter första varvet. Sedan började jag nästa runda och tänkte “fan, jag borde ju vara 7-8 under”, och andra rundan blev det istället ett över par. Och någon halvdålig placering i tävlingen.
–Lite så tycker jag året har varit. Jag tycker inte jag spelat så mycket sämre än förut utan det är mer att man satt lite för stor press på sig själv, man vill för mycket. Då sjunker självförtroendet när man inte får till de där resultaten, säger Norén.

Just pressen på sig själv är något som ställt till det under säsongen. Även om spelet varit bra i vissa delar är det annat som inte fungerat. Det här har satt sig på självförtroendet och Norén medger att han började tvivla på sig själv.
– Jag tror att mycket handlar om självförtroende. Man står över bollen och tänker att man inte puttat så bra på sistone och börjar tänka på det. Sedan har man inte chippat lika bra som förut och tänker på det. Eller så har man inte slagit lika bra som man vet att man kan och så står man över bollen och … hela spelet blir liksom lite gråare än det varit förut. Inte lika kul helt enkelt.

”Jag får försöka ha tålamod”

Men glädjen i spelet menar Norén är på väg tillbaka. Efter att ha tävlat på ET i München tog han tre veckors semester för att få en nystart på säsongen. Sedan dess har det känts bättre.
– Spelet känns bättre och bättre. Jag spelar bättre än tidigare i år. Och jag har bättre självförtroende i liret. Jag spelar bättre och slår bollen bättre än på länge.

Vad har du för förväntningar på dig själv den här veckan?
– Jag har alltid höga förväntningar på mig själv oavsett hur det gått innan. Och som jag spelade i dag under övningsvarvet har jag en stor chans till en bra placering.
– Så det gäller bara att jobba på, säger Norén.

Se Viaplays intervju med Alex här nedan.


Scroll to Top