5de3724d5a6e7

Tournytt

”Jag får försöka ha tålamod”

PORTRUSH. Alexander Björk spelar strålande fram till green. Sedan har det varit lock på hålen. Det hoppas han ska vända nu.

Jesper Johansson • 2019-07-15
”Jag får försöka ha tålamod”

Alexander Björk hade ett enastående fjolår.
Smålänningen tog sin första seger på European Tour och nosade på ytterligare segrar, bland annat i British Masters där det blev en andraplats. Säsongen signerade han med en stilig tolfteplats i European Tour-finalen i Dubai och därefter blev det ett uppehåll för att ladda batterier till säsongen 2019.

Men även om batterierna laddats har Björk haft svårt att komma igång och är inte alls nöjd med säsongen hittills.
– Säsongen har inte varit någon höjdare, direkt. Inte alls som jag tänkt mig, säger Björk till Svensk Golf.
– Samtidigt har jag inte spelat så många tävlingar. Det har varit ett svårt schema där det inte varit några längre “stretcher” så att man kommer igång.

Tippa The Open – vinn tre dussin Pro V1-bollar

Under året har Alexander Björk spelat elva tävlingar på European Tour, fyra färre än han spelade under samma period 2018. Hans bästa resultat är en delad nionde plats i Trophee Hassan II men med den placeringen exkluderad har det varit ganska motigt. I alla fall resultatmässigt, för spelet närmar sig – menar Björk.
– Det har funnits en hel del positiva saker. Det är väl bara att resultaten inte kommit. Men vi hoppas att det vänder nu i veckan. 

De senaste två veckorna har Alex Björk slutat delad 50 och delad 62, vilket han förstås inte är nöjd med. Detta trots att han slagit bollen fint.
Men det långa spelet är bara 50 procent av en golfrond. Det är svårt att få en fin score när man inte sätter några puttar.
– Jag spelade verkligen jättebra förra veckan. Men jag hålade inte en putt de sista tre varven, kändes det som. Jag tror jag gjorde åtta birdies trots att jag slog bollen klockrent, säger Björk.
– Jag puttade egentligen bra, det var bara att jag var i kanten av hålen hela tiden. Så nu hoppas jag få i några puttar så att de kan vända. Jag får försöka ha tålamod tror jag. När de väl börjar gå i kanske allt går i istället.

Så sänds The Open på Royal Portrush


Starttider första ronden av The Open

Under måndagen spelade 29-åringen hål 1-3 och gick sedan vidare för att spela 12-18. Det var hans debutrond på Royal Portrush och hans första intryck var att det här kan bli en utmaning.
– Den är ganska knepig. Det är mycket kullar och buskar och det är svårt att veta vart man ska, säger Björk.

Alexander Björk spelar de första två varven av The Open 2019 tillsammans med Luke List och Paul Waring. Han inleder majortävlingen 11.42 på torsdag, svensk tid.


Scroll to Top