5de3d9dd14059

Tournytt

Kinhult avslutade US Open med drömrond

PEBBLE BEACH. Marcus Kinhult var på spelhumör under finalvarvet av US Open och gjorde sex birdies på väg mot en 66-rond (-5). Nyckeln till framgången var dock lite oväntad.

Oskar Åsgård • 2019-06-16
Kinhult avslutade US Open med drömrond

I fredags åt Marcus Kinhult en Nutellamacka till frukost innan sitt tidiga förmiddagsvarv. Resultatet? 70 slag, ett under par och klarad kvalgräns i sitt första US Open.

På söndagen gjorde han samma sak, tog en Nutellamacka till frukost och gick sedan ut och levererade ännu ett varv under par – 66 slag, -5.

Var det Nutellamackan imorse som gjorde skillnaden?
– Ja, det var det faktiskt. Det var lite kul, jag åt en Nutellamacka i fredags morse och sköt under par, åt ingen i torsdags eller lördags… Det är klart att man inte är skrockfull, men det var gott i alla fall, säger Marcus Kinhult till Svensk Golf.

En rolig twist till historien var att Kinhult spillde Nutella på sina vita byxor och därför tvingades spela hela finalronden med regnbyxorna på.

– Det var lite varmt, erkänner Kinhult.

Men allt verkade falla på plats för 22-åringen på söndagen. Birdie direkt på ettan efter att ha slagit upp inspelet från 131 meter till en dryg meter från flaggan.

Ytterligare birdies på trean, sexan och tuffa tian innebar att Kinhult var fyra under par och klart bäst av alla som var ute på Pebble Beach tidigt under finalvarvet. En pricksäker wedge på 15:e hålet gav dagens femte birdie.

En bogey från ruffen kort höger om 16:e green vägdes upp av en sjätte och sista birdie på det knepiga 17:e hålet, den 200 meter långa partrean.

På 18 hade Kinhult en knappt fyra meter lång birdieputt för att gå i mål på 65 slag, vilket hade tangerat veckans lägsta score, men putten smet förbi tätt utanför på högersidan och slutresultatet blev 66 slag, -5 och på par sammanlagt för mästerskapet.

– Äntligen, där satt den! Det var första bra baknian och en bra frontnia igen. Det kändes ganska stressfritt. Det var två, tre greener jag missade och fick rädda mig, men annars var det stressfri golf vilket var kul, berättar Kinhult direkt efter ronden.

 

Fantomrond tog Kinhult till Pebble Beach


Kinhult: ”Det låter kanske sjukt men jag sköt 49 på Pebble Beach”


Kinhult: ”Det var lock på hålet”

Efter lördagsvarvet hittade han och pappa Mikael, som också är Marcus tränare, det som behövde justeras inför söndagen och det gav sannerligen utdelning.

– Vi knäckte till uppställningen lite, jag halkade in i lite dåliga svingtendenser och vi fick rätta till det litegrann igår så det kändes mycket lättare idag. Plus att puttarna trillade i, det hjälper ju till det också.

Hur summerar du den här US Open-debuten?
– Det är klart att det känns väldigt mycket bättre att åka hem med ett sånt här varv. Sen är det klart att man hade hoppats på lite mer de första tre dagarna, nu var vi ju avhängda idag. Men det här gör ju att hela upplevelsen blir lite roligare. Kul att få revansch på banan också, framförallt på baknian. Det är en väldigt bra score och det känns väldigt bra.

I skrivande stund är Kinhult delad 31:a, en placering han skulle vara nöjd med.

– Det är något jag är ganska nöjd med, det är inte dåligt på något sätt. Sen är det ju så med placeringar att det beror på vad de andra gör. Om man tittar på min egen insats så är jag klart nöjd med den här dagen, andradagen var ganska bra också. Sen är det två varv som jag känner att jag lämnar ganska mycket därute. Samtidigt är det också så att banan käkar upp dig om du inte är på tårna. Det var det jag fick känna på. Det är absolut inte min bästa spelvecka på något sätt men en klart godkänd vecka.

Vad tar du framförallt med dig från den här veckan?
– Käka mer Nutellamackor inför varven…, skrattar Kinhult.

Scroll to Top