5de3db2f4e289

Kinhult: ”Det låter kanske sjukt men jag sköt 49 på Pebble Beach”

Marcus Kinhult kvalade in till US Open efter en fantomrond. Svensk Golf träffade honom inför avresan till Pebble Beach.

Text: CM Hellsten • 2019-06-05 Uppdaterad 2019-12-12

Henrik Stenson och Alex Norén var redan klara för US Open på Pebble Beach, men när den sista kvalturneringen i Europa spelades svarade Marcus Kinhult för en fantomrond på Walton Heath utanför London – 64 slag (-8).
Efter 36 hål hade han säkrat en av de 14 eftertraktade biljetterna till majorn.

– Det var en ganska lång dag, 36 hål på en dag, det var lite getingbo i resultatlistan efter första ronden och jag var på fel halva och behövde ett bra andra varv. Så blev det lite ketchupeffekt första nio och så flöt det på hela vägen in i mål.

Förändrar det strategin när man vet att man måste göra en låg score andra ronden just under en kvaltävling?

– Ja, lite grann är det klart. Vi satt ner innan ronden och funderade lite strategiskt om vi skulle gå för de två första vilket vi gjorde och så blev det birdie där och en bra start vilket man nästan måste ha ett sånt varv. och får man det så är man ju med lite grann och jag fick väl ut det mesta av resten av ronden också.

Kinhults nio under par räckte till en delad femteplats och han tog sig med god marginal in i US Open.

Canadian Open – värre ruff än US Open?

Marcus Kinhult spelade The Open på Carnoustie förra året men det blir nu debut i US Open-sammanhang på klassiska Pebble Beach mellan 13–16 juni.

Tidigare har han bara spelat Pebble Beach typ ”en miljon gånger” på Playstation, något som han blev mästare på under början av 2000-talet.

– Det låter kanske sjukt men jag sköt 49 på Pebble Beach någon gång men nu snackar vi spelet Tiger Woods 05 så det var ett tag sedan. Men jag vann allt där och satte alla möjliga rekord.

Kan man få någon feeling för banan genom att spela det på tevespel?

– Ja, jag satt igår och kollade på en fly-over på datorn över Pebble Beach och det kickar in rätt snabbt vilka hål det är men då har man ju tagit lite andra linjer och det är drives på 320 meter från tee varje gång.

Är det inte så i verkligheten också?

– Det är väldigt nära men vi är inte riktigt där än, säger Marcus och skrattar.

Under US Open har Kinhult turen att ha haft rätt spelkompisar tidigare. En Pro Am-partner från Dunhill Links erbjöd honom att bo i dennes gäststuga under tävlingen och Marcus tar med sig sitt team över och bor nära banan. 

– Jag åker över redan på lördag för att få lite extra tid och få bort lite jetlag. Det är ju på västkusten och ganska långt men annars kommer jag att hantera det som en helt vanlig tävling.

Nu kan du se majors gratis på Viaplay



Text: CM Hellsten • 2019-06-05
TournyttMarcus KinhultTournyttUS Open
Rulla till toppen